Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Biztonságos arcmaszk házilag

  • 2020. április 02.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Ezt a cserélhető szűrőbetétes, mosható textilmaszkot az amerikai Cedar Rapids Unity Point Health St. Luke's kórház munkatársai fejlesztették ki, és mutatják be az alábbi videón. 

Anyagválaszás:

Semmiképpen ne használj pólóanyagot, mert az nyúlik, emiatt pedig a szálak között megnőhetnek a hézagok, ami utat enged a vírusnak befelé. Használj például sűrű szövésű konyharuhát vagy 100% pamut lepedőt, párnahuzatot, pamutvászon inget.

Az alábbi táblázat a Cambridge Egyetem kutatásából származik, és azt mutatja meg, hogy köhögéskor és tüsszentéskor, tehát KIFELÉ mennyi kórokozó képes áthaladni a száj elé helyezett textilen. A középső oszlopot kell nézni, mert a Bacteriophage MS mérete szintén a mikronos tartományban van, bár más, mint a koronavírusé.

Tehát kifelé a tea towel, azaz konyharuha 72,46%-os szűrőképességű, a párnahuzat pedig 57.13%. A kutatók tesztelték a porszívó porzsák anyagát is, ami közel olyan szűrőképességű, mint a sebészi maszk, DE DE DE az a nagy baj vele, hogy nehéz azon keresztül belélegezni, vagyis a maszk szélénél fogjuk beszívni a szűretlen levegőt. Ez kockázatos!

 

...

 

A cikk folytatódik!

Kattints a forrásra, ahol képeket, videót, és részletes leírást találsz:

365.reblog.hu

 

A kép forrása:

365.reblog.hu