Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Az én környezettudatos iskolám”

  • 2020. március 26.
  • CsViki

„Az én környezettudatos iskolám” címmel rajzpályázatot írt ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium általános iskolás gyermekek számára – jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A pályázat felhívja az alkotni vágyó és kreatív gyermekeket arra, hogy rajzban fogalmazzák meg, mit jelent számukra a környezettudatosság, mit tudnak tenni környezetük védelme, valamint saját iskolájuk környezettudatossága érdekében.

A pályázat öt kategóriában lett meghirdetve, ahol külön kategóriában várják a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek pályázását is.

Boros Anita hangsúlyozta, mindezzel a rajzpályázat célja az egyén felelősségének tudatosítása, a környezettudatos gondolkodásra való nevelés elősegítése.

A kiírás a kormányzati oldal dokumentumtárában érhető el. A pályaműveket május 20-ig várják. A beérkezett pályázatokat Boros Anita államtitkár asszony által felkért bizottság értékeli. Az első helyezésért 50 ezer forintos, a másodikért 30 ezer forintos, a harmadikért 20 ezer forintos vásárlási utalvány jár.

 

ITM

Forrás: dontwasteit.hu