Tisztítsuk meg együtt a szeméttől a Duna esztergomi-budapesti partszakaszait!

Időpont: 
péntek, 2019, június 7 - 09:00 - vasárnap, 2019, június 9 - 16:00
Helyszín: 
Duna Esztergom-Budapest szakasza

Duna megtisztítása

2019. június 7. és 9. között az Európai Unió LIFE VISPO (Volunteer Initiative for a Sustainable Po) környezetvédelmi projekt keretében az ERI Hungary – European Research Institute olasz partnerekkel (Legambiente környezetvédelmi egyesület, Arpa - Piemonti Regionális Környezetvédelmi Ügynökség) közösen megtisztítja a hulladékoktól a Pó folyó piemonti és a Duna Esztergom-Budapest közötti szakaszát – mindebben az Európai Szolidaritási Testület önkéntesei segítenek.

A június 7-én kezdődő akciókra szeretettel várják a környezetért és egészségükért tanulni és tenni akaró iskolák tanulóit és tanárait (akár Iskolai Közösségi Szolgálat keretében), sportklubokat, szervezetek (önkormányzatok, cégek és a civil világ) képviselőit, munkatársait, illetve minden a Dunáért tenni akaró érdeklődőt!

Az esemény szemléletformáló programjai az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában kerülnek megrendezésre, ahol a LIFE VISPO projekt mellett a Duna Múzeum munkatársai az ökológiai szemléletformálás jegyében interaktív, játékos foglalkozásokat tartanak, a Duna Ipoly Nemzeti Park beszélgetéseket folytat a természetről és az egészségről. Bemutatkozik a Parányi Plasztiktalány projekt, amelynek keretében a független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. beszámol a Duna és mellékfolyóinak mikroműanyag-méréseiről. Ez alkalommal lesz egy nyilvános mikroműanyag-mintavétel a Dunán, amelyet minden érdeklődő megtekinthet június 7-én délben Esztergomban.

Részletes program

 

 

További információ: 
https://www.facebook.com/events/588500681663295/