Piacok napja 2016

Időpont: 
vasárnap, 2016, augusztus 28 - 11:00 - 18:00
Helyszín: 
Helyszín: Bp., V., Erzsébet tér (Esőnap esetén: Klauzál téri Vásárcsarnok)
Design-, bolha-, garázs , kézműves-, termelői-, közösségi-vagy használt ruha... Mi az? PIAC. Mindez együtt, egy helyen, egy napon: a Piacok Napján!

A piac egy valódi közösségi tér, évezredek óta az emberi találkozások, a kölcsönös megelégedés ünnepe; egy hely, ahol mindenki nyer és ahol mindenkinek helye van!

A Piacok Napja egy különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.

Kezdjetek szeretni…Kezdjetek Piacra járni!


A Piacok Napja része a korábban indult Kezdjetek Szeretni programnak, amelynek alapvető célja, hogy

  • előtérbe helyezze és megerősítse emberi kapcsolatainkat
  • változtassunk fogyasztási szokásainkon
  • tegyünk a társadalmi és környezeti fenntarthatóságért
  • vegyük észre magunk és mások értékeit


Szervezők és szakmai partnereink idén:


Főszervezőként a Nem Adom Fel Alapítvány és a Kezdjetek Szeretni programsorozat, amely a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, elsősorban a fogyatékos embereknek teremt lehetőséget értékeik kibontakoztatására;


az Antik PLACC - Budapest Antique and Design Market, amelynek célja új megvilágításba helyezni az antik és a dizájn, a régi és az új keveredését, bemutatni a régi, felújított és újragondolt, átalakított tárgyakat, a Divat PLACC by Night, ami magyar tervezőktől kezdve a gardrób frissitőkön át dekorációs kiállítókig összehozza piaci placcot;

 

az EB OVO Egyesületet olyan állatszerető emberek hozták létre, akik hiszik, hogy a kutyák háziasításával elkezdett folyamat még nem ért véget. Bár a példátlanul szoros ember-eb viszony a személyes életvitelek után a társadalom képét is átalakította, tehát a kutyatartás mára életmóddá vált, annak elismertetéséért, elfogadtatásáért sokat kell még tennünk.


a Nagy Budapesti Kultúrzsibi, amely az antik, a retró és a kortárs tárgyait is felvonultató igazi bolhapiac. A további árusító standokra a Segítő Vásárlás program keretein belül a fogyatékossággal élő emberek által készített kézműves termékeket kínáló árusok, civil szervezetek érkeznek.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is.

A szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. A befolyt összeget az ősszel megnyíló, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér kialakítására fordítja a Nem Adom Fel Alapítvány. A Piac hangulatát az utcazene teszi teljessé, melyet az Alapítvány biztosít integrált zenekarával NEMADOMFEL Együttessel.

 

Az esemény facebook-oldala:

https://www.facebook.com/events/1615174302113459/

További információ: 
www.kezdjetekszeretni.hu