Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2020 – Mit tanultunk a járványsokkból?

Időpont: 
csütörtök, 2020, november 19 - 09:00 - 17:00
Helyszín: 
élő videókonferencia (A közvetítés helyszíne Budapest, 7 napig visszanézhető)

 

Lesz-e újra friss levegőnk és egészséges tüdőnk? Mit kell másként tennünk? Mondjunk nemet az eddigi fétiseinknek! Másként, mint eddig! Rossz hírek a fenntarthatósági jelentésekben. Jó hírek a tettekben.

 

 

 

Fővédnökök:

László Ervin tudós, a Budapest Klub elnöke

Juhász Árpád geológus

Demcsák Mária alapító főszerkesztő

Miről szólunk?

A tizenegyedik Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában a COVID  világjárvány miatt keletkezett halvány remény áll. Megkönnyebbült a föld levegője. Az emberek boldog életről alkotott felfogása, értékrendje nagy változásokon ment át. Remény volt arra, hogy a fenntartható fejlődés nagyobb jelentőséget kapjon úgy a nemzetek, mint az emberek döntéseiben. Hogyan állunk a tudatosodásban? Tanultunk valamit? Vagy csakis azon dolgozunk, hogy álljon vissza minden a „megszokott” kerékvágásba? A természeti javak őrült pazarlása, pusztítása, a fogyasztás fétise tovább fokozódik, vagy a mérsékelt, józan belátás, a minőségi, a másokra, a természetre, emberre, állatra, társadalom egészére tekintettel élés erősödik?   

 

Kiknek szólunk?

Idén ismét összehívjuk a magyar társadalom felelőseit, a tudomány, az oktatás, az üzleti élet, a civil szervezetek és az üzleti szektor, valamint a kormányzat felelős gondolkodóit és cselekvőit, osszák meg tudásokat. Beszéljük meg, mit kell tennünk, hogy a fenntartható fejlődés érdekében vegyen fordulatot az emberek, kormányok gondolkodásmódja és értékrendje. Beszéljük meg és cselekedjünk!  

 

Figyelem

A résztvevők távolról, videófelvételen követhetik a konferenciát, s facebook zárt csoportban, illetve nyivánosan feltett kérdéseikkel, hozzászólásaikkal aktívan bekapcsolódhatnak a társadalmi párbeszédbe. 

A konferencia részletes programja és regisztráció

 

 Rendezők:

 

 

 

 

További információ: 
https://ppkonferencia.hu/konferenciakozpont/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2020/