Konferencia a fémhullaédk helyzetéről

Időpont: 
csütörtök, 2018, június 7 - 10:00 - 14:00
Helyszín: 
Danubius Hotel Budapest**** (1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47.)

 etalAz esemény  keretében be kívánják mutatni a hazai fémkereskedelem aktualitásait, illetve európai kitekintéssel a fémkereskedelmi szabályozás eredményeit, problémáit és kihívásait.

 

 

A fémkereskedelemről szóló 2013. évi CXL. törvény (Fémtv.) nagyon komoly szigorításokat vezetett be. Ezen szigorítások egyrészről a fekete és a szürkegazdaság tisztulását eredményezték, másrészről viszont az adminisztrációs terhek növelésével a jogszabályoknak megfelelően működő fémkereskedők tevékenységét is komolyan megnehezítették, akik egy új szankció alkalmazásával rendkívüli kockázat vállalására is kényszerültek.

Ez utóbbi tekintetében európai kitekintéssel is bemutatásra kerülnek majd az ágazatban alkalmazott szabályozási megoldások. A fémkereskedelem sem működhet szállítás, logisztika nélkül, így a konferencia keretében a hazai fémkereskedők számára elsődlegesen fontos vasúti áruszállítás aktuális kérdései kerülnek majd feldolgozásra.A konferencia keretében a NAV a 2013-as fémkereskedelmi szabályozás gyakorlati megvalósulását, a hatóság tapasztalatait fogja bemutatni, míg hulladékgazdálkodási oldalról egyebek mellett körbejárják a vas- és színesfém hulladékok piaci helyzetét, a szektor problémáit, ideértve egyebek mellett a fémkereskedelmi szabályozás okozta kihívásokat.

 

További információ: 
https://hosz.org/rendezvenyeink/a-hazai-femkereskedelem-jelene-es-jovoje
CsatolmányMéret
Kép ikon hosz logo2.96 KB