Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökoiskola nyílt nap a Humusz Házban

  • 2014. április 17.
  • Axi

ökoiskola promóA program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének keretében valósul meg, melynek célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növelése.

Jelentkezési határidő: 2014. május 23. (12.00 óra)

MEGHÍVÓ

ÖKOISKOLA NYÍLT NAP - 2014. JÚNIUS 2. (hétfő)
Bemutatkozik a Humusz Ökoiskola támogató programja

A projekt keretén belül információs napokat tartunk - félévente - különböző helyszíneken az Ökoiskola címre pályázni kívánó oktatási intézmények számára. A rendezvény keretében ismertetjük a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat, választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre és bemutatjuk, hogy milyen további szakmai segítséget kaphatnak a Humusztól mint regionális forrásközponttól a pályázatot beadni szándékozó intézmények. Az eseményeken hangsúlyt helyezünk az Ökoiskolák bemutatkozására, a jó gyakorlatok terjesztésére prezentációk, fényképgyűjtemények és videók bemutatásán keresztül, továbbá a Natura 2000 területekről is információt kaphatnak az érdeklődők. Bővebben a programról>>

hol_a_humusz_guglitrkp05Az információs napra a Közép-Magyarországi Régió oktatási intézményeinek képviselőit, pedagógusait és szakértőit várjuk. A programban sikeresen résztvevő intézmények pedagógusai lehetőséget kaphatnak a 2015-től induló, ingyenes, 30 órás Ökoiskola koordinátori akkreditált képzés elvégzésére.

A program ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓKÖTELES!

Időpont: június 2. (hétfő) 13.00 - 18.00
Helyszín: Humusz Ház (1111 Budapest, Saru u. 11.)

A Humusz Ház a Móricz Zsigmond körtértől 5 percre található, az Egry József utca - Karinthy Frigyes utca kereszteződésében levő CBA mögött. Megközelíthető 6-os villamossal (Budafoki úti megálló), vagy 86-os busszal. Környékünkön mindenhol fizetni kell a parkolásért. 

PROGRAM:

13.00 - 14.15 regisztráció, az Ökoiskola programjának bemutatása, háttere, előnyei, a címpályázat bemutatása
14.15 - 14.30 szünet (Büfé)
14.30 - 16.00 műhelymunka (a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok) és egy címet már elnyert Ökoiskola bemutatkozása
16.00 -16.15 szünet (Büfé)
16.15 - 17.00 Natura 2000 területek bemutatása
17.00 - 18.00 Zöld kiállítás - a lehetőségek és eszközök tárháza végtelen

A csoportlétszám korlátozott: max. 20 fő. A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik, INTÉZMÉNYENKÉNT MAX. 1-2 FŐ részvételével. Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha biztos, hogy el tudsz jönni, ne vedd el a helyet másoktól! 
Jelentkezési határidő: 2014. május 23. (12.00 óra)

A KERETLÉTSZÁM BETELT. AKI LEMARADT A REGISZTRÁCIÓRÓL ANNAK A KÖVETKEZŐ FÉLÉVBEN IS LESZ LEHETŐSÉGE RÉSZT VENNI AZ INFORMÁCIÓS NAPUNKON, ADDIG IS VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT ÉS HA BÁRMI KÉRDÉSE VAN, KERESSEN BENNÜNKET NYUGODTAN, MERT VAN LEHETŐSÉG SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA IS! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNJÜK!!

REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltése itt >>

A résztvevők a nap végén egy kiadványból valamint iskolai plakátokból összeállított környezetvédelmi csomagot kapnak.

Az információs nap szüneteiben: 

 - Megkóstolhatók az ökofrankó falatkák és itókák.
 -A Humusz munkatársai – ha éppen elkaphatók a szervezkedés közben – szívesen állnak rendelkezésre egyéni tanácsadás céljából is.

További információ:
Némethné Kavecsánszki Alexandra
Drótposta: axi(kukac)humusz.hu
Mobil: 20/224-91-12
Tel: (06 1) 386-2648

 

SH/4/5 logósvájci logószéchenyi programiroda logó

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.