Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cserebere börze

Év: 
2009
Szám: 
Tél

Első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg CSEREBERE klubdélelőttünket. A „Tárgyak vándorlása” nevet viselő börzére 2008. november 28-án került sor

Mindenkit arra biztattunk, hogy alaposan nézzen körül otthon, és hozzon el minden kézben cipelhető, használható, ép tárgyat – értékhatár nélkül – amelyeket a lomtalanításkor nem volt szíve kidobni, de tulajdonképpen nincs rá szüksége.

Rengeteg érdeklődő érkezett kisiskolástól a nyugdíjasig. Hoztak csillárt, könyvet, nyakláncot, CD‑t, poharakat, tálakat, plüssmacit, miegyebet. A jelszavunk tehát bevált: AMI AZ EGYIK EMBERNEK FÖLÖSLEGES – AZ A MÁSIKNAK KINCS LEHET! Szinte minden tárgy használható volt, ahogy azt kértük.

Az elcserélt holmikkal aztán megajándékozhattuk szeretteinket, felebarátunkat, vagy éppen saját magunkat.

Kövessük továbbra is Assisi Szent Ferenc példáját és éljünk önként vállalt egyszerűbb életet! Váljunk meg azoktól a tárgyainktól, melyek értéket hordoznak ugyan, de számunkra fölöslegesek - vagy akár olyanoktól is, melyekhez egyszerűen csak túlságosan ragaszkodunk...

A nagy sikerre való tekintettel a börzét jövőre is meghirdetjük, terveink szerint immár szabadtéren.

Ha valaki addig is kapcsolatba kíván lépni velünk környezetvédelmi ügyekben, a sziegreen@freemail.hu címen bármikor megtalál bennünket.

SZIE ZÖLD KÖR (a Szentimrevárosi Egyesület környezetvédő szakosztálya)