Konferencia: A hazai ökológiaI (organikus, biológiai, bio) élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben
Fővédnök: DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter
Program:
9:00-10:00 REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:25 KÖSZÖNTŐ: Dr. Lucskai Attila – FVM Agrárkörnyezetgazdálkodási Főosztály, főtanácsos,
ifj. Hubai Imre - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős, alelnök
Czeller Gábor - Magyar Biokultúra Szövetség, elnök
Obreczán László - Közép- magyarországi Biokultúra Egyesület, elnök
10:25-10:30 MEGNYITÓ: Lőrinczné Táborfi Julianna – EGÉSZséges Táplálkozásért Egyesület, elnök
10:30-10:40 RÖVIDELLÁTÁSÚ LÁNC LEHETŐSÉGE A KÖZÉTKEZTETÉSBEN
ifj. Hubai Imre - Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős, alelnök
10:40-11:00 HAZAI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A
CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE
Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán - EMMI Egészségügyért Felelős államtitkár – felkérése folyamatban
11:00-11:20 A KÖZÉTKEZTETÉSRŐL ÉLELMISZERBIZTONSÁGI ÉS ÉLELMISZERMINŐSÉGI
MEGKÖZELÍTÉSBEN
Zoltai Anna – NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály, osztályvezető
11:20-11:40 AZ ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) TERMELÉS GYAKORLATA
MAGYARORSZÁGON; ELŐÍRÁSOK AZ ÖKOLÓGIAI ÉTELEK KÉSZÍTÉSÉRE
Dr. Roszik Péter - c. egyetemi docens, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezető
11:40-12:00 TÁPLÁLKOZÁS- KÖRNYEZET- EGÉSZSÉGÜGY- PREVENCIÓ;
AZ ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) TERMÉKEK TÁPLÁLKOZÁSBELI TÖBBLETEI
Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa – DSC egyetemi tanár, az MTA Doktora
12:00-12:20 Kérdések, hozzászólások
12:20-13:20 KIÁLLÍTÁS ÉS KÓSTOLÓ A TELJES ÉRTÉKŰ TÁPLÁLKOZÁS JEGYÉBEN
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
13:20-13:40 A KÖRNYEZETI HATÁSOK SZEREPE AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSBEN; NÖVÉNYVÉDŐSZER
MARADÉKOK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGRE
Prof. Dr. Darvas Béla - c. egyetemi tanár, NAIK Agrár-környezettudományi Kutatóintézet
13:40-14:00 A TÁPLÁLKOZÁS SZEREPE AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSÁBAN
Prof. Dr. Kiss István - PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet, igazgató
14:00-14:20 Mi (t) Evők legyünk?
Czeller Gábor . Magyar Biokultúra Szövetség, elnök
14:20-14:40 KEZÜNKBEN A JÖVŐ! A HAZAI ÖKOLÓGIAI (ORGANIKUS, BIOLÓGIAI, BIO) ÉLELMISZEREK
HELYE ÉS SZEREPE A TÁRSADALMI ÉTKEZTETÉSBEN
Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus, egészségügyi menedzser, ETE elnök
14:40-14:50 Kérdések, hozzászólások
14:50-15:00 Konzultáció, program értékelése: Lőrinczné Táborfi Julianna, programszervező és Dr. Roszík Péter