interjú

Kérdezz-felelek upcycling művészekkel

  • 2015. szeptember 28.
  • Bogi

Biztosan emlékeztek még rá, nemrég hirdettük meg a redesign pályázatunkat, amire igen szép számmal érkeztek pályaművek. A zsűri által kiválasztottakon kívül lehetőségünk volt a közönségdíjas legjobbakat is megajándékozni, hála nagylelkű támogatóinknak, akik az általuk készített redesign/upcycling termékeket ajánlották fel, név szerint (abc sorrendben :) ): Infinity Paper Design, Maminvent, Nusenka, Recyclock és Ursuslupus

Megkértük őket, meséljenek kicsit magukról.

Tűzzsonglőrből konyhatündér

  • 2010. augusztus 25.
  • juci

Tekertem bringával a városban, amikor megakadt a szemem egy oszlopra ragasztott matricán: környezetbarát, biciklis ételfutár ajánlkozott. Hát végre valaki megcsinálta? Röviddel ezután Sinkó Bori (a Kétker-Étkem ötletgazdája) már velem szemben ült és válaszolgatott a kérdéseimre.

Újszerű oktatási eszközök hulladékból kisgyerekeknek

  • 2010. január 09.
  • szerk

Didi Ánanda Cetana (Csétana nővér) 30 éve a Teljesség Útja (Ánanda Márga) szocio-spirituális világmozgalom szerzetese. A Távol-Kelet kezdte kidolgozni új környezeti nevelési módszerét, amelynek neve Educational Eco-Equipments (EEE). A gyerekkel közösen hulladékból készítenek játékokat és oktatási eszközöket. Nagy Juli interjúja.

Interjú egy magyar párral, akik körbeutazták a világot és meghökkentek a látottakon

  • 2018. augusztus 02.
  • sklania

Tele vannak mikroműanyagokkal az óceánok, sőt már a Tisza is! Itt az idő, valamit tenni kell, hogy ne jöjjön el a környezeti katasztrófa. Egy magyar pár körbeutazta a világot és megdöbbenve tapasztalta, hogy mekkora problémát jelent a sok műanyag szemét. Miután hazajöttek, elhatározták, hogy gyökeresen megváltoztatják az eddigi fogyasztási szokásaikat. Szerintük egy kis odafigyeléssel hatalmas eredményeket érhetünk el.

Mi a baj a műanyaggal?

  • 2017. július 04.
  • sklania

Néhány hónapja még arról számoltam be, milyen remek újrahasznosítási lehetőség a kiürült jégkrémes dobozokba piacon, csomagolás nélkül vásárolt zöldséget és gyümölcsöt tölteni. Az eltelt időben viszont hatalmasat fordult velem a világ. Kathryn Kellogg amerikai zero waste blogger hívta fel a figyelmem a műanyagok káros hatására a vele készített interjúmban. Azóta kritikus szemmel tekintek minden PET palackra és egyéb műanyagra. De mi is a baj a műanyaggal? Simon Gergelyt, a Greenpeace munkatársát, valamint Urbán Csillát, a Humusz Szövetség Zero Waste/ Nulla Hulladék Programvezetőjét kérdeztem.

 

Oldalak