Környezettudatos terméktervezés workshop

Időpont: 
péntek, 2018, november 23 - 10:00 - 11:30
Helyszín: 
Humusz Ház (XI., Saru u. 11.)

Mindannyian megérdemelünk tartós, javítható termékeket, amelyek mentesek a káros anyagoktól. A Ne Vásárolj Semmit! Napon szakértőkkel közösen fogjuk megnézni a legkörnyezetszennyezőbb termékeket, és egy közös ötletelés alkalmával megbeszéljük, milyen megoldásokkal lehet ezeket elkerülni vagy helyettesíteni.

A workshop a nemzetközi People's Design Lab c. kampány része. A PDL lehetőséget nyújt arra, hogy négy kategóriában szavazhass a szerinted legkörnyezetkárosítóbb termékekre. A projekt vezetője, a Zero Waste Europe a "nyertes" termékek gyártóival fogja felvenni a kapcsolatot ezek kiváltására.

A négy termékkategória:

 

PDL workshop

 

A workshop célja, hogy közösen ötleteljük arra, milyen termékekre van valóban szükségünk, hogy egy kis időre mi lehessünk a terméktervezők. A workshop során összegyűlt tapasztalatokból olyan ajánlást fog a Humusz összeállítani, amit majd a döntéshozók felé eljuttat.

 

A workshopon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A program felépítése

- a People's Design Lab kampány és a szavazásra bocsájtott termékkategóriák- és típusok bemutatása;

- kerekasztal beszélgetés, ahol szakértők osztanak meg tapasztalatokat egyes terméktípusokról (felkért előadók: Kump Edina - hulladékmentes.hu; Sipos Melinda - Ligeti Csomagolásmentes Bolt; Sidóné Koller Andrea - Zöldövezet Társulás Egyesület; Hankó Gergely - Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége)

- közös ötletelés az elhangzottak alapján környezetbarát alternatívákról.

 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 


A projektet az Európai Unió Life programja támogatja.

Európai Unió

További információ: 
http://peoplesdesignlab.org/HU