Zöld Kommandó: A Molnár Büfé az átalakulás után Sukorón! (3. rész)

  • 2023. december 04.
  • Noémi

Sikerrel zárult a ZöldZóna egyedülálló és több szempontból is izgalmas fenntarthatósági videósorozata, a Zöld Kommandó! A projekt keretén belül – a Humusz Szövetséggel karöltve – „megzöldítjük” a már korábban bemutatott, közkedvelt és nagy népszerűségnek örvendő sukorói Molnár Büfét, amelyet a legtöbben ínycsiklandó lángosairól és kürtőskalácsairól ismerhetnek. Három részes videósorozatunkból kiderül, miként járulhat hozzá egy mikrovállalkozás, hogy a mindennapokban a lehető legfenntarthatóbb módon működjön.

A Zöld Kommandó befejező részében Molnárné Szász Tünde tulajdonos és a helyi lakosok mesélnek az új környezetről. A sukorói Molnár Büfé mellett magaságyásban növekednek a fűszernövények, továbbá esővízgyűjtővel, ereszcsatornával is bővült a lángost adó épület. Beltéren LED lámpákkal, kívül napelemekkel válik tudatossá az energiafogyasztás. A kertben újrahasznosított műanyagból készült pad és egy biciklitároló is helyet kapott. Az étkezés mellé újrahasznosított evőeszközök, törlőkendők járnak.

 

 

(Szerk.: Amennyiben az ön vállalata is szeretne személyre szabott zöld tippeket kapni, keressen meg minket a humusz[kukac]humusz.hu címen!)