Tíz fát kell elültetni a diákoknak a Fülöp-szigeteken, ha le akarnak diplomázni

  • 2019. augusztus 06.
  • PKata

Az új Fülöp-szigeteki törvény előírja, hogy minden végzős középiskolás és főiskolai hallgatónak tíz fát kell elültetnie, mielőtt befejezi tanulmányait. A támogatók véleménye szerint a törvénnyel, ha megfelelően betartják akár 525 milliárd fát is el lehetne ültetni egy generáció alatt – olvasható a brit The Independent napilapban.

 

 

Több mint 12 millió általános iskolás, közel 5 millió középiskolás és majdnem 500 ezer főiskolás fejezi be tanulmányait évente, így a törvény betartásával 175 millió fát ültethetnek el minden évben – nyilatkozta a Fülöp-szigeteki Magdalo Párt képviselője, Gary Alejano, aki a törvényt megalkotta.

Ha az elültetett fáknak mindössze csak tíz százaléka marad meg, abban az esetben is 525 millió fával gazdagodna a bolygó a következő generációra. A facsemetéket a tervek szerint mangrove erdőkben, védett területeken, katonai övezetekben, elhagyott bányák környékén, illetve városokban fogják elhelyezni.

A kormányzat szerint a fafajtákat az adott terület igényeinek megfelelően választják majd ki, és előnyben részesítik az őshonos fajtákat. A kezdeményezés azért is elengedhetetlen, mert a Fülöp-szigetek faállományát pusztítják a legjobban a világon. 

Az illegális fakitermelés súlyos problémát jelent az országnak, és a fák hiánya sok területen vezet fölcsuszamlásokhoz.

 

Forrás: http://elobolygoblog.hu