Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemétbe öltözik a környezetvédelmi aktivista

  • 2016. szeptember 29.
  • sklania

Rob Greenfield környezetvédelmi aktivista összegyűjt minden szemétdarabot – a reggeli papír kávéspohártól a bevásárló zacskóig –, amelyet egy hónap alatt termel, és magára aggatja mindezt. Így kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen sok fölösleges hulladékot termel az ember a jóléti társadalmakban, és ez mennyire árt a környezetnek.

 

Egy átlag amerikai naponta átlagosan 2 kilogramm szemetet hoz létre.
A demonstrációhoz Rob Greenfield tehát úgy fog élni, mint egy átlag amerikai. Úgy eszik, vásárol és fogyaszt, mint az átlag. Viszont ő nem dobja el a szemetet, hanem légmentesen zárható zacskókban magára aggatja. Ez nagyjából 60 kilogrammot tesz majd ki, majdnem annyit, amennyi a saját testtömege.

 

Projektjével, amelyet egy filmkészítő csoport is megörökít, Rob reméli, hogy kedvező változást ér el. A Trash Me egy nehezen felejthető és sokkoló látvány nyújt majd arról a sok szemétről, amit naponta termelünk, és talán kicsit megváltoztatja az emberek gondolkodását a szeméttel kapcsolatban. Bízik abban, hogy kevesebb szemét termelésére ösztönzi majd az embereket.
A 30 nap alatt – amelyből hétfőig 8 nap telt le – Rob sok helyre eljár, hogy élő reklámként felhívja az emberek figyelmét a pazarló szokásaikra, és ösztönözze őket a szokásaik megváltoztatására a hulladéktermelés csökkentése érdekében.

A bűzt viszont nem kívánja fölhasználni tevékenységéhez, ezért a hulladékot lehetőség szerint megtisztítja és légmentesen lezárt zacskókban akasztja magára.

Rob programját az érdeklődők nyomon követhetik a Facebook oldalán és a YouTube csatornáján.

forrás: http://www.origo.hu/kornyezet/20160927-hulladekot-aggatott-magara-a-kornyezetvedelmi-aktivista.html

 

Angol nyelvű (és angol feliratos) videóját az EcoWatch oldaláról linkeljük be: