Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stresszmentes főzés, pazarlás nélkül

  • 2022. július 21.
  • Viktor
Szerző: 
Viktor

Egy-egy főzés alkalmával több, mint három órát töltünk azzal, hogy kitaláljuk, mi legyen az ebéd, sorbanálljunk a boltban és hazacipeljük a bevásárlást, a hozzávalók egy része mégis a kukában landol. A fenntartható és tudatos életvezetés a konyhában kezdődik, kis tervezéssel a pazarlást könnyen meg lehet előzni. Ebben segít a HAMM, ami friss, termelői és kimért hozzávalókat szállít házhoz.

2022. júliusában elindult a HAMM, ami átveszi a recepttervezés és a bevásárlás terheit. “Missziónk a stresszmentes és tudatos főzés népszerűsítése” – mondta Fekete Orsi, stratégiai vezető. “A vásárlók séfek által összeállított receptek közül tudnak választani, amik között találnak mentes és vegán fogásokat, családi kedvenceket, és a világ különböző tájainak ízeibe is belekóstolhatnak.”

A receptdobozba a kiválasztott receptek előre kimért hozzávalói kerülnek, így biztosan minden alapanyagot felhasználunk a főzés során, nem marad konyhai maradék. Törekednek a szezonalitásra és a lokalitásra, ezért a receptek hetente frissülnek, és a friss alapanyagokat helyi termelőktől és kiskereskedőktől szerzik be a leadott vásárlói rendelések után. Így nemcsak a háztartásoknál, de a HAMM-nál sem keletkezik felesleges élelmiszerhulladék, és a hozzávalók fagyasztás vagy hosszas polcon állás nélkül érkeznek házhoz.

Stresszmentes főzés, pazarlás nélkül

“Igyekszünk minél környezetbarátabb megoldásokat találni a csomagolásra is” – emelte ki Veress Tamás, ügyvezető. Csomagolóanyagaik újrahasznosítottak és/vagy újrahasznosíthatóak, egyetlen kivételt a húsokat és folyadékokat tároló műanyag vákuumzacskó képez. “Arra is van lehetőség, hogy a csomagolóanyagokat a következő rendelésnél a futár visszavegye, hogy újrahasznosítsuk.” – tette hozzá Tamás. Az alapanyagok frissentartásához innovatív technológiát használnak: a receptdobozt természetes gyapjúval bélelik ki és jégakkuval töltik meg, hogy a szállítás során hűtött maradjon a tartalma.

A HAMM egyelőre Budapesten és környékére szállít.

Még több információt találsz róluk a honlapjukon és a közösségi média oldalaikon:

Honlap: https://hammreceptek.hu/hu

Facebook: https://facebook.com/hammreceptek

Instagram: https://www.instagram.com/hammreceptek/

vagy keresd őket emailen a [email protected] címen.

Forrás: Hammreceptek sajtóközlemény