Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Re-bútort az aulába! pályázat eredményhirdetés

  • 2015. május 15.
  • B. Kristóf

A Humusz Szövetség áprilisban meghirdette Re-bútort az aulába pályázatát általános, közép – és szakközépiskolai diákok részére. A beérkezett tervekből hármat kiválasztottunk, melyeket meg is valósíthatnak a szerencsés nyertesek. Köszönjük szépen a sok remek ötletet!

A pályázat témája az iskola környezetében lévő eredeti funkcióját vesztett anyagokból, maradékokból összeállított bútor látványtervének elkészítése volt, lehetőség szerint olyan, hogy minél több diák tudja egyszerre használni. Rengeteg ötletes terv érkezett hozzánk, a nyertesek kiválasztása nem volt egyszerű.


Az elbírálás során figyelembe vettük, hogy a pályázók mennyire fantáziadúsan használják fel a különböző maradékanyagokat, mennyire ötletesen hívják fel a figyelmet az újrahasználat fontosságára, mennyire aktívan vettek részt a diákok és hogy az összkép mennyire esztétikus. A beérkezett művekből kiválasztottunk hármat, melyek megvalósítását a Humusz Szövetség támogatja, így a tervek valósággá válhatnak.

Tehát a három nyertes (a sorrend nem helyezést tükröz):
-    Székesfehérvári Németh László Általános Iskola - Játékasztal az aulába
jatekasztal

Az asztal régi iskolapadokból készül, maga az asztallap játéklapként funkcionál, ráadásul cserélhető, így bármilyen táblajáték játszható rajta. Az asztal alatt fiókok helyezkednek el, amiben a szükséges eszközöket lehet tárolni.

-    Bezenye Horvát-Magyar Kétnyelvű Általános Iskola – Kültéri tanterem

pad


Nem használt régi típusú ülőkés iskolapadok felhasználásával szabadtéri tantermet hoznak létre az iskola udvarán. 40 gyermek részére lesz alkalmas szabadtéri oktatásra, iskolai rendezvényekhez körben vagy U alakban elhelyezve.

-    Budapest XVI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola – Ülő alkalmatosság

gumipad

gumipad2

A fenti mű régi bőröndből, szivacsból, autóülésből fog elkészülni a tízfős második osztályos tanulócsoport nagy örömére.

 


Ezen kívül ki kell emeljük a Lábatlani Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola beadott pályamunkáját, ami annyira tetszett nekünk, hogy úgy döntöttünk, különdíjban részesítjük őket.

sarkany1

sarkany2

 

Ezúton szeretnénk megköszönni minden pályázónak a beküldött műveket és a befektetett munkát!

 

A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu

támogatók