Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Országosan elérhetőek a SPAR zöldség-gyümölcs és pékáru tasakjai, valamint szilikonfedelei

  • 2020. május 20.
  • CsViki
Hirdetés

A SPAR 2019-ben több olyan környezetbarát csomagolástechnikai megoldást vezetett be, amelyeknek köszönhetően még kevesebb eldobható műanyag hulladék keletkezik. Az egyik ilyen a többször használatos zöldség-gyümölcs, valamint pékáru tasak, a másik pedig a szilikon zárófedél, melyek a sikeres tesztidőszakokat követően, március végétől már a SPAR valamennyi üzletében elérhetőek.

„A SPAR folyamatosan követi a környezetvédelem iránt elkötelezett vásárlók igényeit, fenntarthatósági politikájának kialakítása során pedig figyelembe veszik azokat. A többször használható zöldség-gyümölcs tasakok tavalyi tesztelését és bevezetését követően a vállalat idén már a környezetbarát pékáru tárolókat, valamint a poharas tejtermékek zárására szánt többször használatos szilikon zárófedelet is a teljes üzlethálózatában elérhetővé tette. Ezzel az alternatív megoldással a környezettudatosabb bevásárlás egy újabb lehetőségét kínáljuk vásárlóink számára” – mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A zöldség-gyümölcs tasakok egységcsomagjai 3 darab többszöri használatra alkalmas tasakot tartalmaznak, melyeket kétféle módon lehet használni. Ha önkiszolgáló mérleges üzletben történik a vásárlás, le kell mérni a terméket zsák nélkül, ezután kell belehelyezni a terméket a zsákba, majd ráragasztani az árcímkét, otthon pedig el kell távolítani azt. Ha úgynevezett kasszamérleges üzletben vásárol valaki, a kiválasztott árut a pénztárnál a kasszaszalagra helyezéskor ki kell venni a zsákból, hogy a kasszamérleg csak a termék nettó súlyát mérje le.

 

SPAR újrahasználható pékáru tasak

A péktermékek csomagolására és szállítására alkalmas csomagolóeszközök kétféle méretben készülnek, a nagyobb űrtartalmú a kenyerek tárolására szolgál, a kisebb, a korábban bevezetett zöldség-gyümölcs tasakokkal megegyező méretű, pedig olyan termékek szállítását teszi lehetővé, mint a kiflik és zsömlék, illetve egyéb pékosztályi darabáruk.

 

SPAR újrahasználható szilikon fedél

A SPAR további fontos lépést is tett a környezet védelméért: tavaly óta több saját márkás vajkrém és tejföl terméke tetejére a fém zárófólia fölé nem tesz műanyagfedelet. A kibontott tejtermékek minőségét a fogyasztók az üzletekben megvásárolható többször használatos, higiénikusan tisztítható szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezései megtalálhatóak a https://www.sparafenntarthatojovoert.hu weboldalon.

 

Hirdetés (X)

 

Képek forrása: spar.hu

Forrás: Zöldunió