Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Novemberben ismét Európai Hulladékcsökkentési Hét

  • 2022. október 19.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű program minden évben november utolsó hetében kerül megrendezésre. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb. Az Európai Unióban a tavalyi évben több, mint 12.400 akciót valósítottak meg a programhoz csatlakozó önkéntesek.

A 2022. évi Hulladékcsökkentési Hét november 19-27. között kerül megrendezésre.

Az idei év témája: A textil!

Ennek szellemében olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasznosítása, élettartamának növelése áll, valamint minden egyéb e témához kapcsolódó kezdeményezés.

A szemléletformáló kampány magyarországi koordinátora 2022-ben is, a Technológiai és Ipari Minisztérium felkérésére és támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft. (az ÉMI-ről további információt ITT találsz), az európai szervező pedig a Association of Cities and Regions for sustainable Resource management (a központi honlapot ITT tekintheted meg)

 

forrás: dontwasteit.hu