Népszerűek a Győrben kihelyezett, vándorló hulladékudvarok

  • 2024. május 02.
  • PKata

Hétvégéről hétvégére más településrészen üzemel Győrben kihelyezett hulladékudvar dr. Dézsi Csaba András polgármester kérésére, az önkormányzat finanszírozásában, a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. megvalósításában. 2024-ben az első négy helyszínen több mint negyven tonna hulladékot raktak le a győriek.

Újdonság, hogy egyszerűbb lett az ügyfél azonosítás. Magyarországi lakcímkártyával igénybe vehető a szolgáltatás, más azonosítóra nincsen szükség. A MOHU Zrt. kérésére a lerakni kívánt dolgokat anyagfajtánként mérlegelni kell, ez azonban nem okoz fennakadást, mert a közszolgáltató több munkaállomással is készül, így több sorban hamarabb megy a beszállítás. A GYHG minden kitelepülésen szakképzett munkatársaival megfelelő létszámban van jelen, ez is segíti a gördülékeny, komfortos hulladékelhelyezést. A kihelyezett hulladékudvarokban továbbra a háztartásokban összegyűlő elektronikai, fém, papír, gumi, műanyag hulladék, nyesedék, építési törmelék, csomagolóanyagokat, bútorok, berendezési tárgyakat lehet lerakni. (Kivéve a veszélyes hulladéknak számító anyagokat!)

banner

2024-ben Győrszentivánon kezdődött a program, április 6-án az ügyfelek száma az előző kitelepüléshez képest két és félszeresére növekedett és összesen huszonnégy tonna hulladéktól szabadultak meg a győrszentivániak. Kimagasló volt a lom, az építési törmelék az elektronikai és fémhulladékok, valamint a papír mennyisége. Április 13-án Adyvárosban építési törmelékből érkezett a legtöbb, a mindenfajta hulladékot tartalmazó napi összmennyiség meghaladta a nyolc tonnát. Április 20-án délelőtt Szigetben, délután Pinnyéden volt kitelepülés, utóbbi két állomáson összesen tíz tonna hulladékot mérlegelt a GYHG. Szigetben a lom és a papír, Pinnyéden a lom és a papír mellett a gumiabroncs mennyisége nőtt átlag felett.


A következő kihelyezett hulladékudvart május 4-én a Belvárosban és Marcalváros I-en rendezik, utána pedig május 11-én Révfaluban, május 18-án Újvárosban, május 25-én Ménfőcsanakon és június 1-jén Nádorvárosban lesz kihelyezett hulladékudvar Győrben.

A hulladékudvarok és a kihelyezett hulladékudvarok igénybevételével kapcsolatos további információk a weboldalon.

 

Forrás: kisalföld.hu