Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform Roadshow

  • 2018. október 05.
  • PKata

Újabb Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform indul ősszel

 

Az Agrárminisztérium jogelődje, a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelősÁllamtitkársága és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. 2015 októberében kötött megállapodást a Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform (NÉNYP) létrehozására és működtetésére.

A Platform az elmúlt két évben négy munkacsoport keretén belül öt élelmiszeripari alágazatra (tej- és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs, hús és hal) dolgozott ki teljes élelmiszerláncot lefedő nyomonkövetési gyakorlati útmutatókat. Az iránymutatások a mindennapi eligazodásban segítik az ipar szereplőit. Megmutatják a lehetőségeket és a lépéseket, hogy a „kockás füzet” alapú nyomonkövetési rendszertől eljussanak a fejlett, szabványokon alapuló, gyors reagálást lehetővé tévő, az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztók tájékoztatását jobban garantáló rendszer felé. 

A Platform 2018-as célkitűzése a kidolgozott útmutatók, valamint a gyakorlati megoldások minél szélesebb körben történő megismertetése. E cél elérése érdekében kétfordulós országjáró előadássorozat keretében bemutatásra kerülnek a Platform eddigi eredményei, valamint a hazai, illetve a nemzetközi nyomonkövetési megoldások. 

A tavaszi négy helyszínt követően ősszel Szegeden, Budapesten, Egerben és Szarvason folytatódik a roadshow. Az előadásokra a szervezők a szakembereket, egyetemi hallgatókat, vállalkozókat, érdekképviseletek delegáltjait, hatósági szakembereket várnak.

 

Helszínek: 

Szarvas - 2018. október 18. // Agrár- és Gazdaságtudományi Kar, 5540 Szarvas, Szabadság u. 1-3.

Szeged - 2018. november 8. // Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar, 6725 Szeged, Moszkvai krt. 9.

Eger - 2018. november 22. // Heves Megyei Kormányhivatal, 3300 Eger, Szövetkezet u. 4.

Budapest - 2018. november 29.

 

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a helyszín és az időpont kiválasztásával az alábbi linken lehet: Regisztráció

 

Forrás: