Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

“Nehéz napok” zöldebben

  • 2020. november 10.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A környezettudatos gondolkodásmód az életünk minden területét „átnézetteti” velünk, és nem áll meg a kérdőjelekkel a fürdőszoba vagy wc-ajtónál sem. Előbb-utóbb felmerül a wc-papír probléma (fehérített? illatos? sokrétegű?), a szappankérdés (inkább legyen természetes alapanyagú), a kozmetikai termékekkel kapcsolatos rengeteg megfontolásra érdemes szempont, és… az intim higiéniai termékek sem maradhatnak ki.

A téma ugyan sokakat érint érzékenyen, de könnyű belátni: attól, hogy nem beszélünk róla, hogy milyen hatással van a környezetre és saját egészségünkre a rengeteg eldobásra kerülő szintetikus intim higiéniai termék, attól még a probléma ott van, és csendben halmozódik a hulladéklerakókban.

Ha azt gondoljuk, hogy a női higiéniai termékekből keletkező hulladék elenyésző, olvasgassunk statisztikákat: felmérések szerint egy átlagos nő 16 800 tampont és eldobható betétet használ élete során. Ugyanez kg-ban kb. 100-150kg-nyi tampon, betét, tisztasági betét, applikátor és mindezek csomagolása. Szorozva az említett termékeket használó nők százmillióival

Számos okunk van rá, hogy ne az eldobható higiéniai termékeket válasszuk: a tampon- és betétgyárak felesleges hulladékot és hatalmas profitot termelnek, mindezt a környezet és sok millió nő egészségének kárára. Az alábbi négy pontban azokat a megoldásokat gyűjtöttük össze, amelyekkel enyhíthetjük a problémát, és rendet tehetünk intim kérdésekben a saját házunk táján:)

 

A cikk folytatódik!

Olvass tovább itt: kislabnyom.hu

A hír forrása: kislabnyom.hu

A kép forrása: ridikul.hu