Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit tehetsz azért, hogy irodád zöldebb legyen?

  • 2019. november 18.
  • Csilla

A legelső dolog ami erről a kérdésről eszünkbe jut, az a növények elhelyezése. Ez nagyon fontos, hiszen a növényeknek rengeteg hasznos hatása van az irodában. Nem csak, hogy csökkentik a levegő hőmérsékletét és optimalizálják a páratartalmat, de a produktivitást is bizonyítottan növelik [1].

Ha viszonozni szeretnéd a növények jó hatásait, kezdheted a papírra való nyomtatás elhagyásával vagy az újrahasznosított papírra való nyomtatással. Ez, akár 17 fát is megmenthet tonnánként [2].

 

világítás infografika

 

Ezen kívül, csökkentheted az elektromos hulladék mértékét, ha hosszú élettartamú elektromos eszközöket szerzel be és az iroda energiafogyasztását, ha LED lámpákra és környezetbarátabb légkondicionálóra váltasz [3].

Ugyan azt javasoljuk, hogy maradj a csapvíz ivásánál, ha mégis úgy döntesz, hogy palackból innál, válassz többször használható kulacsot vagy üveg palackot [4]. Ha inkább teáznál, csak a szükséges vizet forrald fel és kávézásnál tartóztasd magad a kapszulák használatától. Ha tejjel innád a kávéd vagy éppen a teád, ezt próbáld meg növényi alapú alternatívával pótolni. 

 

kávé infografika

A női munkatársak még egy további területen is csökkenthetik az iroda műanyag fogyasztásának mértékét, a mosdókban. Manapság számos környezetbarát egészségügyi termék áll rendelkezésre. Ilyenek például, a this is Redy fehérneműi, de más zöld alternatívák is elérhetőek. 

Persze, számos más megoldás is szóba jöhet és munkavállalóként pár dolog a hatáskörödön kívül esik, de egy beszélgetés a kollégákkal vagy felettesekkel egy jó kezdet lehet. 

A teljes infografikát és további tippeket a következő linken keresztül találsz.

 

Források
[1] https://carol-simpson.squarespace.com/s/PLANTS-AT-WORK.pdf
[2] https://www.shredit.co.uk/en-gb/blog/securing-your-information/july-2015...
[3] https://www.energy.gov/energysaver/save-electricity-and-fuel/lighting-ch...
[4] https://www.umweltbundesamt.de/umwelttipps-fuer-den-alltag/essen-trinken...

 

Lead kép: Unsplash
Infografikák és szöveg forrása: ShopAlike

 

(X)