Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megnyílt a GLAMOUR Doing Good Summit regisztrációja

  • 2021. augusztus 17.
  • Gyuri

Az augusztus 28-án megrendezésre kerülő GLAMOUR Doing Good Summit-on inspiráló előadásokon vehetsz részt online. Szó lesz a divatról, fenntarthatóságról, újrahasznosításról és rengeteg olyan témáról, ami a hétköznapi életben is segít, hogy saját magad legjobb változata lehess!

Ne maradj le, regisztrálj a GLAMOUR Doing Good Summit-ra. A regisztrációs felületet és a programot itt találod!

 

GONDOLKODJ LOKÁLISAN!

A modern digitalizáció és az internet lehetővé teszi, hogy még nagyobb teret kapjanak a helyi vállalkozások, kistermelők. Az inspiráló kerekasztal-beszélgetés rávilágít, miért jó, ha lokálisan gondolkozol. Ismerj meg négy nagyszerű nőt, akik mindannyian a gasztronómiát választották hivatásul. Nem titkolt céljuk, hogy még közelebb hozzák a fogyasztókhoz a magas minőségű, hazai alapanyagokat.

Előadók: Csorba Noémi ügyvezető, alapító Falusi Kosár Kft., Molnár Eszter ügyvezető, NekedTerem , Kassay Lili ÍzbenGazdag alapító, moderátor: Mautner Zsófi gasztroblogger.

 

ÖKOTUDATOS DIVAT AZ ÚJ SIKK

Ha neked is szívügyed, hogy még sokáig megőrizzük bolygónk sokszínűségét, próbáld meg csökkenteni az ökológiai lábnyomodat. Kezdd kis lépésekkel, vásárolj tudatosan és részesítsd előnyben a second hand ruhákat.

Előadók: Fritzson-Bajdor Tünde alapító Swappis, Kertész Violetta Lovebug Vintage tulajdonos, moderátor: Eke Angéla színművész

 

MINDENNAPI JÓTEVŐK

A fenntarthatóság egyik legfontosabb része az ételpazarlás elleni küzdelem. Fogyasztóként rengeteget tehetsz azért, hogy te is fellépj ez ellen, és ezentúl az élelmiszer-vásárlás terén is a mértékletességre törekedj. Az inspiráló beszélgetés résztvevői erre a rendkívül fontos kérdésre hívják fel a figyelmet.

Előadók: Hevesi Nóra, kommunikációs vezető, Tesco Magyarország, Cseh Balázs elnök Magyar Élelmiszerbank Egyesület, moderátor: Belayane Najoua PR Menedzser és újságíró Munch.hu

 

MŰANYAG-ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Csomagolásmentes, lebomló műanyagba csomagolt, újrafelhasznált műanyagba csomagolt. Mi lesz a petpalackok sorsa? Hogyan lesznek újra a körforgás rèszei? A műanyag-újrahasznosítás mindannyiunk érdeke.

Előadók: Ferencz Borbála divattervező, Pálinkás Zsolt vezérigazgató, Tesco Magyarország, moderátor: Urbán Csilla elnök, Humusz Szövetség

 

KÁROS SZTEREOTÍPIÁK A NŐI ÖNÉRVÉNYESÍTÉS ÚTJÁBAN

Kisfiúnak kéket, kislánynak rózsaszínt? A nemi szocializáció már csecsemőkorban – sőt, már a születés előtt – elkezdődik, és nem áll meg a külsőségeknél. Miért lett szitokszó a nők kapcsán a „karrier”? És vajon férfiak esetében miért nem merül fel problémaként a férj- és apaszerep munkával való „összeegyeztetése”? A családban, iskolában, kultúrában és kortárs közegben elsajátított nemiszerep-elvárások gyakran belső meggyőződéssé válnak, és a személyes kibontakozás akadályát képezhetik. Hogyan tudatosíthatjuk ezeket a gátló mechanizmusokat, és mit tehetünk ellenük?

Antoni Rita elnök, Nőkért Egyesület

 

MODERN KÖZLEKEDÉS: AUTÓMEGOSZTÁS, BICIKLIZÉS, KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS

A még élhetőbb bolygó védelme, a fenntartható szemlélet még nagyobb teret ad a közösségi közlekedésnek. Ma már számtalan alternatív megoldás létezik, többféle közlekedési eszközzel teheted még kényelmesebbé az életed úgy, hogy közben gondolsz a környezetre. A közösségi közlekedés, az autómegosztás vagy például a biciklizés számtalan lehetőséget rejt, neked csak meg kell találnod, hogyan tudod beilleszteni az életedbe.

Babos Kitti online felelős szerkesztő, GLAMOUR, Molnár Fruzsina MATE BIKE Magyarország, Head of Communications

 

HOGY VAGY?

Néhány lépés kell, hogy megtaláld a testi-lelki harmóniát. Sok esetben viszont hosszú folyamat, mire eljutunk eddig az útig. Tarts velünk, motiváló előadásunk segít, hogy magabiztosan és jól éld az életed

Fuller Bianka

 

EGYÉL JÓT, LEGYÉL JÓL!

Tudatosan főzni és étkezni egyáltalán nem "nyűg", sokkal inkább menő életszemlélet. Izgalmas dolog felfedezni eddig ismeretlen alapanyagokat testi-lelki jóllétünkért, és beépíteni a mindennapjainkba. Előadónk mesél a kedvenceiről, hogy te is megtalálhasd azokat, és arról, hogy miért klassz a homemade, legyen szó egy gyorsan összedobott, de tápláló és egészséges vacsoráról, egy házilag készített granoláról vagy akár az erkélyeden termesztett mikrozöldről.

Ételérzékenységgel élsz együtt? Rengeteg receptje úgy mentes, hogy nem is annak készült, azaz az ő felfogásában a mentes ételek sem egyenlőek a lemondással, inkább arra sarkallnak, hogy merj kísérletezni, átalakítani, változtatni a megszokotton. Egyél jót, legyél jól! - mindezt könnyedén, az életritmusodhoz igazítva.

Csigó Zita gasztroblogger

 

MULTICÉGEK A FENNTARTHATÓSÁG MELLETT

A fenntarthatóság és a felelősségteljes fogyasztás a nagy cégek életében is fontos küldetés. Három vállalat képviselője elmeséli, hogyan látják ezt a kérdést, és milyen lépéseket tesznek ezügyben.

Kadlok Nelli, Rossmann Magyarország PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője, Szigeti Barbara, HR vezető, Tesco Magyarország, Varga Eszter vállalati kommunikációs vezető, Ringier Axel Springer Magyarország, moderátor: Maróy Krisztina, főszerkesztő GLAMOUR, GLAMOUR.HU

 

Cikk és kép forrása: Glamour