Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghívó - Csoportos mentorálás

  • 2016. március 22.
  • Ryka

A Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára „Zöld Óvoda” és „Örökös Zöld Óvoda" cím elnyerésére.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára "Ökoiskola" és "Örökös Ökoiskola" cím elnyerésére.

 

A pályázatok célja, hogy mind az óvodás mind az iskolás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön.
A pályázatok tárgya, hogy a kidolgozott kritériumrendszer alapján dolgozó óvodák a „Zöld Óvoda” és az „Örökös Zöld Óvoda" címet, az iskolák pedig az „Ökoiskola”és az „Örökös Ökoiskola” címet viselhessék.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámmal, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektet hajt végre. A projekt megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében. A cél a gyerekek, környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek, színvonalának növelése és a Natura 2000 területek ismertségének növelése.

A Dél-Alföldi régióban, Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a Humusz Szövetség partnereként, mint regionális forrásközpont 2014-2016 között segíteni kívánja a régió oktatási intézményeit abban, hogy sikeresen pályázzanak az Ökoiskola címek elnyerésére.
A mentorálási tevékenység ingyenes, a programban regisztrált oktatási intézmények módszertani tapasztalatcseréken, akkreditált képzéseken is részt vehetnek. A regionális forrásközpontok információt nyújtanak a megjelent legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagról, módszertani újdonságokról, a régióban található oktatóközpontokról, bemutatóhelyekről, s eljuttatják az intézményekbe a régióspecifikus Natura 2000 segédanyagot is.
Ezen program keretein belül szeretnénk Önöket meghívni 2016. március 25-én Pénteken 15 órakor a Szeghalmi Péter András Gimnáziumba (5520 Szeghalom, Dózsa út 2.), ahová várjuk az érdeklődő iskolák képviselőit a pályázatírással kapcsolatos részletes tájékoztatóra.


Kapcsolatfelvétel:
Vadné Szemes Mariann
E-mail: [email protected]
Telefon: 06-70/392-8416

További információ:
www.ofi.hu
www.zoldovoda.hu
www.giligan.hu
www.humusz.hu

 

 

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.