Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A McDonald's brit fogyasztói kérik vissza a műanyag szívószálakat

  • 2019. április 26.
  • CsViki

Petíció indult Nagy-Britanniában, hogy a McDonald's álljon vissza a műanyag szívószálakra, miután a nemrég, környezetvédelmi okokból bevezetett papír szívószálakat sokan utálják. 

A BBC cikke szerint a közösségi oldalakon sokan panaszkodtak arra, hogy a papír szívószál egyszerűen szétfoszlik a folyadékokban. 

Az amerikai gyorsétteremlánc mind az 1361 brit és ír éttermében lecserélte a szívószálakat, miután rengeteg vásárló követelte a műanyag mellőzését. A most indított petíciót azért, hogy gondolják meg magukat, eddig 35 ezer ember írta alá.

A vállalat szerint viszont a helyes döntést hozták meg, és a fogyasztóktól azt kérték, hozzanak kompromisszumot. A brit lánc napi 1,8 millió szívószálat oszt ki négy millió brit fogyasztójának. 

A petíciót egy Martin Reed nevű vásárló kezdte egy héttel ezelőtt, és azóta sokan csatlakoztak hozzá a közösségi oldalakon, azt kifogásolva, hogy az új, papír szívószálak szétfoszlanak használat közben. Volt olyan, aki azt mondta, olyan így inni a milkshake-et, mintha egy üres vécépapír-gurigán keresztül szívná fel az italt.

Forrás: 444.hu