Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már vasárnap is hordhatja a szemetet négy budapesti hulladékudvarba

  • 2021. május 06.
  • Enikő

Május 9-től négy hulladékudvarban is bevezeti a vasárnapi nyitvatartást az FKF, és május 3-tól ismét megnyíltak a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok is.

A vállalat csütörtökön küldött sajtóközleménye szerint a 2021. március 1-jétől hatályos új hulladékgazdálkodási törvény kimondja, hogy kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba, ehhez pedig nélkülözhetetlen fontosságú a szelektív hulladékgyűjtés, illetve a hulladékudvarok is szükségesek hozzá. Az Európai Unió előírásával összhangban megkezdték a felkészülést a körforgásos gazdaság szemléletét érvényesítő modellre való átállásra.

 

A zöld, környezetbarát törekvéseket a főváros is támogatja, így az FKF a lakossági igényeket is figyelembe véve úgy döntött, hogy a négy leglátogatottabb hulladékudvar vasárnaponként is nyitva tart.

 

Ezek a:

XV. kerület Károlyi Sándor út 166.

XVI. kerület Csömöri út 2-4.

XVIII. kerület Besence utca 1/a.

XXII. kerület Nagytétényi út 335.

cím alatti hulladékudvarok, amik hétfőtől péntekig 8:00 és 19:30 között, szombaton és vasárnap pedig 8:00 és 16:30 között tartanak nyitva. Arról, hogy milyen hulladékfajtákat lehet itt leadni, az FKF honlapján lehet részletesebben olvasni.

 

A XV. és XVIII. kerületi címen a fenti időpontokban a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok is látogathatók május 3-tól: itt a budapestiek azokat a már nem használt, számukra felesleges, nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amiket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek. Ezek a boltok időpontfoglalás nélkül látogathatóak.

 

Nyitvatartási rendjük:

 

Hétfő – péntek: 8:00 – 19:30

Szombat – vasárnap: 8:00 – 16:30

 

Az egy időben bent tartózkodó látogatók engedélyezett létszáma legfeljebb 20 fő.

 

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok oktatótermei az általános és középiskolák május 10-i megnyitását követően látogathatók, a társaság ettől az időponttól fogadja a legfeljebb 35 fős gyermek- és diákcsoportokat. A látogatás és a szemléletformáló oktatás előzetes regisztrációhoz kötött. Bejelentkezni az [email protected] elektronikus levélcímen lehet.

 

A hatályos járványügyi intézkedések betartása az FKF valamennyi létesítményének egész területén kötelező.

 

forrás: telex.hu

 

1%