Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lehoczky János-díj

  • 2015. január 29.
  • Ressinka Agnes

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben alapította meg a Lehoczky János-díjat, melyet minden évben olyan – az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert – személy kap, aki munkájával sokat tesz hozzá az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakításához, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja embertársaival, ezáltal biztosítva a folytonosságot.


A díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga mögött hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, Lehoczky Jánosnak, valamint díjazni az emlékéhez méltó munkát folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A díjazott a díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

A díjra az a személy jelölhető, aki etikailag feddhetetlen, az ifjúság számára pozitív példát mutatva végzi szakmai munkáját, és megfelel az alábbi szempontok valamelyikének:
1. Tevékenységével sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti a mozgalom népszerűsítését, minőségi fejlesztését.
2. Munkálkodik az ifjúság környezettudatos gondolkodásmódjának és magatartásának kialakításán, népszerűsíti a fenntartható fejlődést. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, megerősítéséhez.

A díj odaítéléséről az egyesület által megválasztott kuratórium dönt. A kuratórium tagjai: Liptákné Gergely Valéria, Mező Anett, Mező Arnold, Vincze Petronella és Báriné Krajnyák Szilvia.

A jelölések beérkezésének határideje: 2015. február 20., péntek
A jelöléseket a mellékelt jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi címre:
Báriné Krajnyák Szilvia, 3752 Szendrő, Ady Endre u. 34.,
valamint a [email protected] e-mailen.

Forrás: Erdei Iskola Egyesület

http://erdiskegy.hu