Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szelektív gyűjtés a gyógyításért Záhonyban

  • 2011. december 07.
  • Pauló Gergő

Záhony – Negyedik éve indították el a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban a szelektív hulladékgyűjtést. A PET palackok és a papírhulladékok külön válogatása mellett harmadik éve a palackok kupakjait is elkülönítve gyűjtik a kollégisták.

Záhony - kupakgyűjtés

A kezdetek óta tízezres darabszámban gyűltek össze kupakok a kollégiumban és az iskolában, sőt az aulában elhelyezett gyűjtődobozba a diákok mellett időnként a városból érkező magánemberek is hoznak egy-egy csomaggal. Az eddig összegyűlt mennyiséget az akciót szervező zöldkör tagjai a napokban adták át Harcsikné Czifra Andreának, akinek 5 éves Máté fia folyamatosan költséges gyógykezelésre szorul. A család szinte heti gyakorisággal utazik a debreceni szakklinikára, hogy a kisfiú a megfelelő kezeléseket megkaphassa, így a kupakok értékesítése után járó szerény bevétel is segítséget jelent a szülők számára.

A nemzetközi hírű tudományos kutatóról és feltalálóról elnevezett kollégium négy éve nyerte el a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet, egyebek mellett a véradásszervezés és adománygyűjtés terén elért évtizedes eredményei elismeréseképpen.

Forrás: szon.hu