Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mimó és Csipek újabb kalandjai

  • 2011. október 17.
  • Scheuer Zsuzsanna

Idén ősszel többek között a budapesti Pető Intézet óvodába látogat el Mimó és Csipek, hogy a legkisebbekkel is megismertesse a környezetvédelem fontosságát.

   Mimó és Csipek

   A két „zöld” mesefigura Dabason, Turán, Galgahévízen, Dunakeszin és a budapesti Pető Intézet óvodájában 10 előadáson ismerteti meg a gyerekekkel a környezettudatos szemléletmódot, a szelektív hulladékgyűjtést, illetve a takarékos víz- és energiahasználatot. A Mimó és Csipek az erdőben című bábelőadás az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit mutatja be. A mese főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli környezettudatos útján cimboráik - Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka - és az ovisok segítenek - közölte az Európalánta Egyesület az MTI-vel.
    Az előadás mellett kézműves-foglalkozások és különböző népi játékok színesítik a programokat, a résztvevők természetes agyagokból, festékekből és papírból alkothatnak. A bábos játszóház környezetvédelmi feladatai szintén az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit és fontosságát ismertetik meg az óvodásokkal.
    A gyerekeknek a későbbiekben a Bábos Ládikó kincsei - egyebek mellett bábok, társasjátékok, feladatlapok, matricacsomag és Ficak dominó - segítik felidézni a tanultakat.
    A szervezők „inverz graffiti” segítségével pecsételik meg óvodai látogatásaikat: a közeli járdákat magas nyomású vízzel megtisztítják, ezzel hagyják a Mimót és Csipeket ábrázoló logót a felületen.
    A kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot az Európalánta Egyesület csapata működteti.

Mimó és Csipek

Képek forrása: mimoescsipek.hu