Kraft a hulladékhegyek ellen küzd
A Kraft Foods 36 üzeme hasznosítja teljesen a termelési hulladékát.
„A hulladékcsökkentés mellett tettük le a voksunkat.” – mondta Christine
McGrath, a globális fenntarthatóságért felelő elnök-helyettes. „Ma 36
létesítményünk van 13 országban, amelyek egyáltalán nem küldenek hulladékot a
lerakókra. A termelési hulladékunkat 2005 óta 50 százalékkal csökkentettük. A
stratégiánk egyszerű: termelj kevesebb hulladékot, és keress új hasznosítási
formát a keletkező hulladéknak. Éppen ezt teszik a munkatársaink.”
A munkatársak tovább javítják ezen a téren a teljesítményt azzal, hogy a
szemléletüket, az üzleti gyakorlatot és kultúrát változtatják meg, valamint
azzal, hogy új partnereket keresnek, hogy a hulladékból érték válhasson. A
Kraft Foods-nál a szilárdhulladék-kibocsátás nagy része termelésből származik,
így kézenfekvő volt a változásokat a termelőüzemekben kezdeni. 2007-ben a
vállalat elindította a Sonoco Recyclinggal közösen a Sonoco Sustainability
Solution (S3) szolgáltatást, amely lehetőséget biztosít a jelentős
hulladékcsökkentésre az üzemekben. A cél, hogy egyáltalán ne küldjenek
hulladékot a lerakókba. Mára ezt a 24 európai és a 12 amerikai üzemnek sikerült
elérnie. További létesítményeikben is jelentősen csökkentették a
hulladék-kibocsátást.
További információk: kraftfoodscompany.com