Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezettudatos termékek a szépségápolásban

  • 2022. augusztus 03.
  • Gyuri

Manapság ezerféle szépségápolási cikket találhatunk akár a boltokban, akár a webshopokban, mégis számtalan esetben valójában nem tudjuk pontosan, milyen összetevőkből álló termékeket használunk.

Manapság ezerféle szépségápolási cikket találhatunk akár a boltokban, akár a webshopokban, mégis számtalan esetben valójában nem tudjuk pontosan, milyen összetevőkből álló termékeket használunk. 

A szépségápolási termékek gyártásakor – legyen szó szappanokról, egyéb fürdőtermékekről, kozmetikai krémekről – sajnos igen gyakran alkalmaznak kemikáliákat, szintetikus illatanyagokat és színezőanyagokat. Ezek a szintetikus anyagok egyrészt allergiás reakciókat válthatnak ki, másrészt pedig egyáltalán nem természetes és nem környezetbarát anyagok. Szerencsére azonban egyre több olyan terméket találunk a boltok és webshopok polcain, amelyek előállítása során nem használnak mesterséges anyagokat, hanem gyógynövényekből kinyert tiszta illóolajokkal illatosítják azokat, és természetes színezéket használnak a kívánt színek eléréséhez. A gyógynövényekből kinyert illóolajokkal illatosított termékek nem csupán környezetbarát termékek, de az egészségedre is jó hatással vannak. A gyógynövényekből kinyert illóolajokat mindig olyan technológiával desztillálják vagy sajtolják, amely az adott növény esetében a leginkább alkalmas arra, hogy a növény leveleiben, száraiban, virágzatában vagy magjában megtalálható értékes összetevőket és vitaminokat a lehető legnagyobb mértékben megőrizzék. Így a természetes, illóolajokkal illatosított termékek rendszerint nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, antioxidánsokat és számos, a bőrünk egészségének megóvására szolgáló jótékony hatóanyagot. 

Az illatosított kozmetikumok mellett a kiegészítő termékek esetében is érdemes a környezettudatos választást mérlegelned.

 

Tudtad, hogy már a szépségiparban is vannak olyan termékek, amelyek biológiailag lebomló anyagokból készülnek?

Egyre népszerűbbek azok a kozmetikai táskák, fürdőszobai tárolók vagy akár szappantartók, szappanzsákok és fürdőzsákok, amelyek teljes mértékben biológiailag lebomló anyagokból készülnek. Például a szizál mosdókesztyűk, a nádból és más szárított növényből fonott tárolók, vagy éppen a rami növényből készült fürdőzsákok. Ezek a biológiailag lebomló termékek nem terhelik tovább a környezetünket, használat után nem keletkezik felesleges szemét, ráadásul a természetes alapanyaguknak köszönhetően használatuk során a bőröd nem érintkezik semmilyen szintetikus úton előállított anyaggal, nem okoznak bőrirritációt vagy allergiás reakciót.

A vásárlásnál érdemes külön figyelmet fordítani az összetevők elolvasására és lehetőségünk szerint olyan termékeket választani, amelyek összetevői természetesek, környezetbarátak. Vásárolj környezetbarát fürdőtermékeket és kozmetikumokat, közben pedig kerülj közelebb egy újabb lépéssel az egészséges életmód felé is!

 

Tippünk: az Erinnie oldalán olyan kézműves fürdőtermékeket találsz, amelyek mindegyike mesterséges illatanyagok nélkül készült és természetes illóolajokkal illatosított!