Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kontakt - Zöld Designtábor: Pályázat a jövő designereinek

  • 2020. július 08.
  • Gyuri

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood zöld designtábort hirdet a 15-20 éves korosztály számára. A részvételhez a koronavírus időszak tapasztalataira reflektáló videóval kell jelentkezni, a pályázók közül pedig egy 3 tagból álló szakmai zsűri választja ki azt a 40 fiatalt, akik ingyenesen táborozhatnak.  A workshopok az építészet, klímatudatosság, fenntartható fejlődés, formatervezés, textil- és divattervezés, fotó, animáció, grafika, kisfilm és ékszertervezés területét érintik. Az augusztus elején megrendezett táborban a részt vevő fiatalok kipróbálhatják, mivel foglalkozik egy designer; a vizuális és tárgyi-, valamint  épített környezeti kultúra ismereteire alapozva játékos, ugyanakkor tényleges cselekvésre ösztönző programokon vesznek részt. Lehetőséget kapnak, hogy művészeti és kreatív képességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék.

A július 19-ig benyújtható pályázati kisfilmnek reflektálnia kell az utóbbi nehéz időszakra, amely rávilágított arra, hogy milyen törékeny is az emberi élet egyensúlya. A szervezők szeretnék, ha a fiatalok saját megoldást mutatnának arra, hogy az otthoni bezártság után hogyan térhetünk vissza az élő közösségekbe, hogyan óvjuk meg azokat az együttlétre koncentrálva, a környezetünk, a természetvédelem értékeit szem előtt tartva.

További információk és jelentkezés a Hello Wood oldalán.

 

A szervezőkről:

 

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványról

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja a magyar társadalom környezeti és fenntarthatósági problémákkal szembeni érzékenységének növelése, a helyi közösségek bevonása ezek megoldására és a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettség kialakítása. Ennek érdekében az Alapítvány kiemelten támogatja a környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos ismeretek többszintű oktatásának kialakítását és fejlesztését. A Szervezet szem előtt tartja a társadalom környezettudatosságának fejlesztését, a társadalom és a környezet közötti új viszonyrendszer kialakítását, a klímaváltozás hatásaival szemben való fellépést, az alkalmazkodás helyi és országos közösségi programjait.

 

A Hello Woodról

A Hello Wood többszörösen díjnyertes független oktatási platform, amely 10 éve foglalkozik építészeti és design oktatási programok szervezésével, mindemellett kreatív építészeti stúdió, ami teret biztosít a kis- és nagyléptékű installációk tervezéséhez és termékfejlesztéshez. Munkáik két fő jellegzetességet hordoznak magukon: nagyrészt fából készülnek, valamint ötvözik a művészi megközelítést a társadalmi gondolkodással. 2007 óta foglalkoznak gyermekprogram szervezéssel, design témájú készségfejlesztő programjaik során egészségközpontú életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel és fiatalokkal.

 

Lead kép forrása: hellowood.eu