Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A koncesszióval kapcsolatban továbbra is forrnak az indulatok

  • 2022. november 23.
  • kovacseszter

A független képviselő szerint Palkovics László miniszter visszaélt a hivatali hatalmával, és kifejezetten a Mol-csoport számára írták ki a 35 éves hulladékgazdálkodási koncessziót. A Technológiai és Ipari Minisztérium szerint ez valótlan állítás, semmi ilyen nem történt.

A hulladékgazdálkodási ágazat 35 éves koncessziós eljárása sok szakmai vitát szült. Mint emlékezetes, a Mol Nyrt. által megnyert koncesszió a hulladékszállítást, kezelést, válogatást, bálázást és tárolást írja át a jövőben. Október 28-ig kellett a hulladékgazdálkodási szakmának pályázni arra, hogy az ágazat jelenlegi cégei közül ki, miként venne részt a leendő hulladékkoncesszió munkájában.

Bár a téma kormányzati felelőse, vagyis Palkovics László technológiai és ipari miniszter közben lemondott – ami után úgy tűnik, hogy a tárcája is darabokra hullik -, bemutatjuk a hulladékos történetet, amelyben mintha teljesen más idősíkon mozogna mindenki:

  • Hadházy Ákos: Hivatali visszaélés történt a koncesszió kiírása során, erről maga Palkovics László miniszter szólta el magát, ezért feljelentést teszek.
  • Palkovics László csapata: Nincs itt semmi látnivaló, tessék visszahallgatni a szavakat és megfelelően értelmezni azokat!
  • Hulladékosok: Minket nem a politikai felelősség érdekel, hanem az, hogy maradjon működőképes az ágazat, a miniszterelnök szűkítse a koncesszió fókuszát!
  • Mol: A szelektálásban, a lerakott mennyiség csökkentésében uniós célok vannak, mi már elindultunk a hulladékgazdálkodás felé, értünk is hozzá, haladjunk már!

A teljes cikket ide kattintva tudod elolvasni. 

Forrás: telex Brückner Gergely

Fotó: Jászai Csaba/ MTI bizományosi