Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Komposztáljunk együtt! 2018

  • 2018. február 27.
  • Peti

A kerti és konyhai szerves hulladék hasznosítás már egyre több helyen zajlik Budapesten. Programunkkal a komposztálás terjedését szeretnénk segíteni, ezért az idei évben a közintézmények, közcélú szervezetek mellett a lakosságot is bevonva, társasházak részére hirdetünk komposztálási programot a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Összesen 80 komposztkeretet osztunk ki a programban részt vevő közösségek számára.

A támogatásnak köszönhetően ingyenes képzést biztosítunk fővárosi intézmények pedagógusainak és kertgondnokainak egy alkalommal, ahol a komposztálás elméleti és gyakorlati hátterének bemutatása mellett módszertani ötleteket is nyújtunk a gyerekek környezeti nevelésével foglalkozók számára. Legfeljebb 30 intézmény regisztrálhat, intézményenként legfeljebb 2 fő vehet részt a képzésben. 

A támogatásnak köszönhetően a komposztálás elméleti és gyakorlati tudnivalói mellett hangsúlyt fektetünk az óvodai és iskolai nevelésbe beépíthető, komposztálás témájához kapacsolódó módszertanra is. A képzésben résztvevő pedagógusoknak nyereményjátékot hirdetünk. A képzés után kvízt küldünk el, az online kvíz kitöltők között 3 db csoportos gyerekfoglalkozást sorsolunk ki, melyek a komposztálás témakörét dolgozzák fel.

A képzésen részt vevők a jelentkezéskor megjelölhetik igényüket 0/1/2 komposztkeretre.

A programban kizárólag budapesti székhelyű intézmények vehetnek részt.

 

A képzés időpontja:

2018. április 11. szerda, 14.00-15.30: Képzés pedagógusok részére

JELENTKEZEM a programra. Jelentkezési határidő: március 23. 

 

____ 

A Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával a "Komposztáljunk együtt! Komposztálási program társasházak, közintézmények és közcélú szervezetek számára” pályázat keretében összesen 80 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani. Lakosonként 0/1/2 keret, társasházanként maximum 4 db keret igényelhető. A jelentkezési határidő lejárta után (március 23.) mindenkit e-mailben értesítünk.

A  támogatásnak köszönhetően a lakossági képzésre  két alkalommal kerül sor, ahol a komposztálás elméleti és gyakorlati oldalát ismertetjük meg a lakossággal. Teret engedünk a felmerülő kérdések megvitatásának, bemutatjuk a közösségi komposztpontot, illetve egyéb jó gyakorlatokat a komposztálás témakörben.

 

A képzések időpontjai:

2018. április 6. péntek, 18.00-19.30: Képzés a lakosság részére

2018. április 10. kedd, 18:00-19.30: Képzés a lakosság részére

JELENTKEZEM a programra. Jelentkezési határidő: március 23.

 

A komposztálási programhoz való csatlakozásával  sokat tehet azért, hogy ne a probléma, hanem a megoldás részese lehessen!

A program során megújítjuk és friss tartalmakkal, segédanyagokkal bővítjük a www.komposztalj.hu oldalt. 

komposztáljunk

A program a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával valósul meg.