Kisállatszőr takarító kézi bigyó helyett spam hegyek. Milyen a Temu webáruházban vásárolni?

  • 2023. december 19.
  • kovacseszter

A Magyarországon is egyre népszerűbb Temu e-kereskedelmi oldalon gyakorlatilag minden kapható a ruháktól az elektronikai cikkekig, ráadásul olyan árakon, mint sehol máshol. A bostoni központú, de kínai PDD Holdings Inc. e-kereskedelmi vállalat által működtetett webáruház hasít is: rekord idő alatt lett népszerűbb, mint bármelyik versenytársa, mobil applikációja több mint 50 milliós letöltésnél jár, és közben egyre több kritika, olvasói panasz jelent meg vásárlóktól. Ezért most fogyasztóvédők tesztelték, mennyire biztonságos a Temu-ról rendelni.

Kisállatszőr takarító kézi bigyó, a kihagyhatatlan

Idén ősszel rendelt a Temu-appról Réka, és ahogy a meséli, majd megütötte a guta, annyi kéretlen levelet kapott. Végül annyira utálta az egészet, hogy olvasatlanul kitörölt minden üzenetet, és nem is bánta, amikor nem érkezett meg az áru.

“A Temu nagy átverése szerintem az, hogy ugyanazokat a tucat termékeket kínálja, amiket több más online webshop, csak éppen pofátlanul olcsón.”

Nekem is beakadt valamelyik termék korábban már máshol – talán egy kisállatszőr takarító kézi bigyó, – így az alacsony ár miatt elkezdtem nézelődni. Máshol 4-5 000 forintért kínálták, itt ezervalahányszáz volt. Végül 2-3 ‘aprósággal’, összesen pár ezer forintos kosárral, utánvétes fizetéssel rendeltem. A rendelést követő napon jött a visszajelzés a Temutól, hogy a csomagot összeállították, majd másnap elkezdtek érkezni a kamu DPD-futáros üzenetek a Spam mappámba, napi 3: krix-krax e-mail címekről, helytelen magyarsággal és egy feltételezhetően adathalász linkkel. Végül valódi értesítés a szállításról nem érkezett, bár őszintén, ezek után nem is vettem volna át.”

(Réka, egy elégedetlen vásárló)

A teljes cikk a tudatosvasarlo.hu-n érhető el