Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kellékbolt a Ne Vásárolj Semmit! Nap-ot támogatja

  • 2020. december 08.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A következő bejegyzést a Néptánckellék.hu oldalról kölcsönöztük.

Black Friday vagy Ne vásárolj semmit nap? – Tettük fel Nektek a kérdést néhány nappal ezelőtt az online felületeinken. És nem is véletlenül keveredett egy ilyen téma a fókuszunkba. Közeledik ugyanis november utolsó péntekje, mely mára már hagyományosan Black Fridayként ismert a legtöbb ember számára, hiszen erre a napra időzítve, rengeteg üzlet és webáruház különleges akciókat hirdet. Ezzel a nappal kezdődik tulajdonképpen a nagy karácsonyi bevásárlási láz és ilyenkor a megszokott forgalom többszörösét bonyolítják le az üzletek.

Talán kevésbé ismert az ugyanezen a napon tartott Ne Vásárolj Semmit! Nap, pedig annak is évtizedes hagyománya van már a nyugati államokban és egyre inkább terjed Magyarországon is.

Ennek célja éppen ellentétes a Black Friday-jel. A túlzott fogyasztásra, a feleslegesen megvásárolt termékekre és azok környezeti hatására igyekszik felhívni a figyelmet. Ezzel párhuzamosan arra buzdít, hogy ezen a napon ne vásároljunk semmit.

 

De melyik legyen a Kellékboltban? 

 

Az elmúlt években többször szembesültünk a kérdéssel, hogy legyen-e a Kellékboltban is Black Friday akció. Bevalljuk őszintén, hogy forgalmi, bevételi szempontból talán minden eddiginél jobban ránk férne, hogy egy nap alatt egy jó nagy adag megrendelést besöpörhessünk. Azonban a környezetért aggódó és a klímaváltozást komolyan vevő tulajdonosokként úgy éreztük, az a helyes, ha a Néptáncosok kellékboltja ezen a szimbolikus napon inkább a Ne Vásárolj Semmit! Nap ismertségét és terjesztését segíti szerény eszközeivel! Így hát elgondolkodtunk, hogy mi lehetne alkalmas eszköz erre. Ennek lett eredménye a MyForest csapatával való együttműködésünk, melynek keretében minden, az üzletünkben történő vásárlás után 1 fa elültetését vállaljuk! És bár az apropót egyetlen nap adta, magát a kampányt kéthetesre bővítettük, november 16. és 30. közötti vásárlásokra.

 

Az ezen való gondolkodás közben fogalmazódott meg az ötlet, hogy kicsit komolyabban is boncolgassuk a vállalkozásunk és a környezet viszonyának témáját és szánjunk erre egy külön bejegyzést a frissen megalakult blogunkon. Mivel az emberiség környezetre gyakorolt hatása és a klímaváltozás egyre égetőbb problémává válik, valójában senki, sem az egyének, sem a vállalkozások nem tehetik meg, hogy ne foglalkozzanak ezzel a kérdéssel. Jöjjön hát egy kis filozofálgatás egy magyar kisvállalkozástól, annál is inkább, mivel gazdasági szereplőként különösen nehéz megtalálni a helyes irányt, egyensúlyt ezen az egyre ingoványosabbá váló terepen.

 

A bejegyzés folytatódik!

Olvass tovább a forrásnál:

neptanckellek.hu