Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Társadalmi szolidaritás program

  • 2011. január 19.
  • Géczy Anna
A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma pályázatot írt ki középiskolásoknak a Társadalmi szolidaritás program keretében. A pályázat támogat minden szociális és közösségi célokat szolgáló, helyi igényeknek megfelelő kezdeményezést. Az Energiaklub felajánlotta segítségét, ötleteit az energiahatékonysági munkákhoz. Pályázat beadási határideje 2011. január 31.

A Társadalmi szolidaritás program keretében pályázatot írt ki középiskoláknak a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma. A pályázat a felnövekvő nemzedékek szemléletváltását kívánja segíteni, főleg a szűkebb és tágabb környezetükhöz, a rászorulókhoz, és a közjóhoz fűződő viszonyuk területén.

 

A program lényege, hogy a 9-12. évfolyamon tanuló diákok (pedagógus vezetésével) egyénileg vagy csoportosan, személyenként minimum 30 óra közösségi szolgálatot vállaljanak és teljesítsenek tanórán kívüli foglalkozás keretében.

 

A pályázat támogat minden szociális és közösségi célokat szolgáló, helyi igényeknek megfelelő kezdeményezést. Megpályázható program például a közintézmények, közterületek állagmegóvását szolgáló tevékenység, így a kerítésfestés, parkrendezés, faültetés, építés, javítás, vagy takarítás. A pályázaton iskolák önkormányzatokkal és civil szervezetekkel közösen is indulhatnak.

Ha iskolájuk valamilyen energiahatékonysági munkát végezne az iskolában, vagy közeli szociális intézményben (pl. nyílászárók szigetelése) az Energiaklub szívesen segít ötletekkel a kivitelezésben.

 

A cikk a http://energiaklub.hu/hir/gyerekek-a-kozossegert-a-kornyezetert oldalon található.

 

A pályázat kiírása a http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/ED99AA1534A5E429C1257801004FE21B oldalon érhető el.

 

Pályázat beadási határideje 2011. január 31.


További információ vagy együttműködés esetén írjon a [email protected] címre.