Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ingyenes repoharakat is bevezet a Budapest Park

  • 2022. augusztus 30.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Hibrid repohárrendszert vezet be csütörtöktől a Budapest Park: a lényege, hogy kétféle repohár lesz náluk. Az egyik a már megszokott színes, dizájnos pohár, amit az ember pénzért megvehet, majd az árát tokenre válthatja, a másik pedig egy egyszerű, áttetsző repohár lesz, amit ingyen megkaphat, írják közleményükben.

A Budapest Park az ingyenes pohárnál egyébként kifejezetten kéri, hogy azt ne vigyék haza az emberek, inkább adják vissza az este végén, mert „ez ugyanis a feltétele annak, hogy valóban környezetkímélőbbé váljon a rendszer”. Közleményük szerint a visszaadott poharakat speciális csírátlanító mosógépsorral és nagy teljesítményű szárító gépsorral mossák el alaposan, hogy újra felhasználhatók legyenek. Azt is írják, ez az új hibrid rendszer egy kísérlet lesz, és a tapasztalatok alapján majd eldöntik, a következő szezonban kellenek-e újabb változtatások.

Ha valaki pedig a brandingelt fizetős poharat váltja tokenre, és az már nem kell neki, akkor a Park szerint azt a Park Shopban egy 300 forintos, koncertjegyre, afterpartira vagy korijegyre felhasználható kuponra cserélheti év végéig.

Magyarországon több mint egy évtizede használnak a fesztiválokon többször használatos műanyag poharakat. Idővel stadionok, fürdők, szórakozóhelyek és kocsmák is elkezdték használni, ma már van olyan kocsma, ami egyáltalán nem használ üvegpoharat. A repoharakért eleinte a legtöbb helyen fizetni kellett, majd a pénzt a pohár visszavitelekor visszaadták. Ezt váltották le fokozatosan egyre több helyen a tokenek, amiért sok helyen nem is adnak vissza pénzt.

Ha szeretnéd a folytatást is elolvasni, itt találod: telex.hu