Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Húsvét zöldítő hímes-rímes pályázat

  • 2022. április 14.
  • Peti

A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet.

Húsvét alkalmából „Húsvét zöldítő hímes-rímes” címmel tojásfestő és locsolóvers-író pályázatot hirdetett a Maradék Nékül csapata, amellyel rendhagyó módon szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egy kis odafigyeléssel mindannyian tehetünk az élelmiszerpazarlás mérsékléséért. Fenntartható locsolkodásra fel!

 

Kik jeletkezhetnek?

Kicsik és nagyok egyaránt, akik Magyarországon állandó lakcímmel rendelkeznek (14 év alatt szülői beleegyező nyiatkozat szükséges)

 

Milyen pályamunkákkal lehet jelentkezni?

A Pályázatra két kategóriában lehet jelentkezni:

1. Tojásfestés fenntartható technikák alkalmazásával

Cél a húsvéti hímes tojás festés során az élelmiszerhulladékok kreatív felhasználása és csökkentése. Bármilyen élelmiszerhulladék felhasználható (pl. hagymahéj, cékla héj, kávézacc), és bármilyen technikával készülhet a pályamű. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a tojásfestés során ne keletkezzen élelmiszerhulladék (kifújt tojás felhasználása, főtt tojás esetén hűtve tárolás). A pályamunkákat fényképes formában várjuk (1 db fotó vagy montázs), illetve kérjük a felhasznált anyagok és módszerek 1-2 mondatos bemutatását.

2. Locsolóvers-írás

Olyan frappáns locsolóverseket várunk, amelyek témája élelmiszerpazarláshoz és az élelmiszerhulladékok csökkentéséhez kapcsolódik. Ebben a kategóriában a pályamunkákat videós formában várjuk. Nem feltétel, hogy a Pályázó megjelenjen a videóban, ugyanakkor elvárás, hogy a locsolóvers jól érthetően elhangozzék a felvételen. A videó maximum 90 másodperces lehet és nem haladhatja meg az 2 GB-ot. Nem elvárás a professzionális technika, filmes megoldások alkalmazása!

A Pályázatra egy résztvevő kategóriánként egy pályaművet küldhet be. Amennyiben a Pályázó több pályaművel is pályázik egy kategóriában, abban az esetben kizárólag az először beküldött pályaművet veszi figyelembe a Pályázat zsűrije.

 

Hogyan lehet részt venni a pályázatban és mit lehet nyerni?

Ezzel kapcsolatban minden további részletet és útmutatót az alábbi linkre kattintva érhettek el:

https://maradeknelkul.hu/2022/04/07/husvet-zoldito-himes-rimes-palyazat/

 

Milyen fontos időpontokra kell figyelni?

A pályaművek beküldésének határideje: 2022.04.17. 12:00

A közönségszavazásra bocsátás időpontja: 2022.04.17. 23:59

A közönségszavazás időtartama: 2022.04.18. – 2022.04.30.

A végső eredményhirdetés időpontja: 2022.05.03-ig

 

Sikeres pályázást kívánunk!

 

Forrás: maradeknelkul.hu

Kép forrása: Facebook

 

1