Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökosodó Iskolák, Zöld Óvodák figyelem!

  • 2014. február 05.
  • Axi

oktatás A közép-magyarországi régió Regionális Ökoiskola és Zöld Óvoda Forrásközpontja lett a Humusz Szövetség, amelynek fő feladata az iskolák és óvodák térítésmentes mentorálása, támogatása, hogy elnyerjék, vagy megtartsák az Ökoiskola/Zöld Óvoda címet.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése. Ennek keretében az OFI által kiírt közbeszerzési pályázaton a Humusz Szövetség 2013 végén elnyerte a közép-magyarországi régió Regionális Forrásközpont szerepét az Ökoiskolákkal és a Zöld Óvodákkal kapcsolatban. A 2016 júniusáig szóló megbízatásunk lényege, hogy az Országos Forrásközpont által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és megtartott képzések révén a régiónkban segítsük az Ökoiskola/Zöld Óvoda hálózat bővítését, a címekre pályázó intézmények felkészülését és később a megvalósítást.

Ingyenes programunk keretében információs napokkal, mentorálási tevékenységgel és akkreditált képzéssel segítjük a környezettudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat, akik koordinátori szerepet vállalnának saját intézményükben.

- INFORMÁCIÓS NAPOK (a következő információs nap várhatóan májusban lesz)
- MENTORÁLÁS A CÍM ELNYERÉSÉHEZ (2014. első félévében 20 iskola és 20 óvoda mentorálására van lehetőségünk - tanácsadás, segítség a munkaterv elkészítésében, hasznos információk továbbítása stb.)
KÉPZÉS ÖKOISKOLA/ZÖLD ÓVODA KOORDINÁTOROKNAK (2015-től a projektben résztvevők számára garantált részvételi lehetőség)

Várjuk azon intézmények jelentkezését, amelyek a Zöld Óvoda/Ökoiskola cím elnyerésére és megtartására pályáznának!

Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével előzetesen regisztrálhatnak, ezután környezeti nevelőnk felveszi Önökkel a kapcsolatot. A regisztráció biztosítja a hatékonyabb információáramlást is. A programba való bevonás a jelentkezés sorrendjében történik, ameddig a keret lehetővé teszi.

Regisztráció itt: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFJZcWxUMUZzNHQ4WWtURHBldExaS2c6MA

Bővebben a programról itt olvashatnak:
http://humusz.hu/oktatas/zold-ovoda-program
http://humusz.hu/oktatas/okoiskola-program

Kapcsolat:

Némethné Kavecsánszki Alexandra
email: axi(kukac)humusz.hu
telefon: (1)386-2648
06-20/224-91-12

Humusz Ház

1111 Budapest, Saru u. 11.
www.humusz.hu/oktatas

További információ a projektről: www.ofi.hu

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.