Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékcsökkentők csúcstalálkozója a Humusz Házban

  • 2013. november 20.
  • Axi

A Nulla Hulladék Hét 2013 alkalmából nyílt napot tartunk a Humusz Házban november 29-én. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

A nyílt napon elsősorban pedagógusok, önkéntesek, szakmabeliek részvételére számítunk, ám szeretettel várunk minden lelkes érdeklődőt is!

A csúcstalálkozón bemutatásra kerül az Ökoiskolák és Zöld Óvodák támogató programja is. A program az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében valósul meg, melynek célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése. Az Ökoiskola és Zöld Óvoda jelölteknek szóló programjainkról részletesebb információ olvasható http://humusz.hu/oktatas oldalunkon.

Programok:

14:00 – Intro: bemutatjuk, hogy hogyan segíti a Humusz azokat, akiknek fontos a hulladékcsökkentés

14:45 – “Környezettudatosság óra”: játszva mesélünk a hulladékproblémáról és a megoldásokról a mindennapok szintjén

15:45 – Vonulás a Mese tanösvényen: módszertani cserebere szemléletformálással foglalkozó szakemberek részére, de más is jöhet :)

16:45 – Nem szabunk gátat a tenniakarásnak: infó óra az önkéntes lehetőségekről

17:45 – Redizájn kézműves foglalkozások, de addig is: az újragondolt művészet jegyében

19:00 – Filmklub: Trashed. Számos díjat besöpört film arról, hogy hogyan borítja el a Földet a szemét. Főszerepben: Jeremy Irons. „Magyarítva” by Humusz. A filmet a látottak után legtöbben nem hagyják szó nélkül, ezért beszélgetést is terveztünk a végére.

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!
A ház befogadó képessége korlátozott, ezért a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik!
Megértéseteket köszönjük!


Regisztrálni az következő linken lehet>> https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHlwRnNHWExpOTBWVkRvTzd6bmlSTFE6MA

A csúcstalálkozó teljes időtartama alatt:

kóstolhatók az ökofrankó falatkák és itókák; megtekinthető a ReSzütyő kiállítás (táskák maradékanyagból); a Felesleges Áruk Fórumában böngészhetők a fogyasztói társadalom túlkapásai; a Humusz Ház mesés kertjében sátrunkat felállítva mutatjuk be játékainkat, kiadványainkat, szemléletformáló anyagainkat a szakmai érdeklődők számára; a Humusz munkatársai – ha éppen elkaphatók a szervezkedés közben – szívesen állnak rendelkezésre egyéni tanácsadás céljából is.