Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„A Holnap városáért" Díj

  • 2015. június 07.
  • PKata

„A Holnap városáért" Díj egy olyan pályázat, ahol a pályázó városi önkormányzatoknak azt kell bizonyítania, hogy átfogó városfejlesztési stratégiája mentén, több kezdeményezése alapján a fenntartható jövő érdekében a fent említett (pontokba szedett) több fenntarthatósági elemet ötvöz tevékenységében. A gazdasági prosperitás, a társadalmi egyensúly, és az egészséges környezet (föld, levegő, hulladék, víz stb.) érdekében. 

A City Hungary 2015-ben, ötödszörre is meghírdette a City Hungary Programot.  Az első évi, összegző City Hungary (a fenntartható és élhető magyar városokért) Konferenciát és Expót 2010-ben tartották, melynek a célja volt, hogy a köz (önkormányzatok) és az üzleti szféra, az egyes szakterületek képviselői és az ehhez kapcsolódó szakmai szervezetek azonos platformra helyezkedjenek, úgy hogy a nyertes mindig a település lakója legyen és a hol a résztvevők özös érdeke és célja mindig  a magasabb életminőség elérése.

Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, a maga egyénisége. Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a települések. Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj is, melyben főpartnerük 2015-ben is: az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága.

Az alulról jövő kezdeményezés négy kategóriában értékeli a pályázatokat a fenntartható magyar városokért jegyében:

  • A Fenntartható városért,
  • A Zöld városért,
  • Üzlet a városért,
  • A Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategóriákban

 

további információk: http://www.fenntarthatokozossegek.eu/kategoriak/