Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Háromszáznegyven zsák szememtet gyűjtöttek össze a Tisza körül

  • 2020. november 09.
  • Abigail

Óriási hajrával ért véget a Tiszai PET KUPA Mosolygó Zsák programjának őszi ártéri takarítása: 3 hét alatt, 60 helyi önkéntes bevonásával, 340 Mosolygó Zsák telt meg.

 

Az idén nyáron elindított Mosolygó Zsák program célja, hogy a helyi közösségek bevonásával folytatódjon a Tisza árterének megtisztítása a folyó közép-tiszai szakaszain. Partmenti települések lakói, horgászok, vizitúrázók és természetjárók vették ki a részüket a munkából.

A program a szelektív gyűjtésre alkalmas zsákok mellett gondoskodott a szakmai-biztonsági ismeretek átadásáról, a hulladék szelektálásáról, kezeléséről és elszállításáról. Az őszi hulladékgyűjtés véghajrájában a PET Kupa külön hulladékgyűjtő napokat szervezett nyolc településre, hogy minél több ártéri hulladék kerüljön még idén a zsákokba. Az így összegyűlt hulladék legalább fele újrahasznosításra kerül. 

Bár a Mosolygó Zsák program tavaszig szünetel, a PET Kupa hulladékgyűjtő akciói nem állnak meg. A következő hetekben a PET Kalózok a Tisza-tó környékét fogják megtisztítani, ahonnan helyben élő önkéntesek jelentkezését várják.  November 5. és 15. között szinte minden napra szerveznek szemétszedéseket a Tisza-tó partján és elkelnek a segítő kezek! Részleteket a PET Kupa weboldalán és közösségi oldalán találnak az érdeklődők.

a kép forrása: https://petkupa.hu/hu_HU/tisztitsuk-meg-egyutt-a-tisza-tavat

forrás: zipmagazin.hu