Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folyamatosan bővül és példátlanul sikeres a szelektív hulladékgyűjtés az általános iskolákban

  • 2015. március 09.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Március 1-től a PontVelem Okos programban az általános iskolás diákok már használt e-kütyüket is gyűjthetnek a használt mobilok, elemek, kis akkumulátorok és alu italos dobozok mellett.

 

A PontVelem Okos Program a tudatos diákok és iskolák programja. A program Okos, mert értékes nyereményekkel, játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a rászorulók támogatására. A programban részt vevő diákok ez idáig használt elemeket, kisakkumulátorokat illetve használt mobiltelefonokat és italos alu-dobozokat is gyűjthettek. Tavaly startolt a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő program, ami szervesen ráépül a már eddig is futó szelektív gyűjtésre, pontgyűjtésre. A diákok a szelektív gyűjtés és játékos tanulás mellett rengeteg szórakoztató akcióban, játékban vehetnek részt, illetve a gyűjtött pontjaikból a SegítsVelem-Adni jó! kezdeményezés keretében támogathatnak kiemelt célokat.

A Samsung jóvoltából az általános iskolás korú diákok hazánkban egyedülálló módon már e-kütyüket (PDA, tablet, digitális fényképezőgép, digitális kamera, GPS navigációs készülék) is gyűjthetnek a Pontvelem Okos Programban! Már közel 1000 általános iskola 30 000 diákja, valamint közel 2000 osztálya regisztrált a programba. A diákok az iskolában leadott hulladékokért cserébe kupont kapnak a tanáruktól, amelyekkel a pontvelem.hu oldalon beváltható pontokhoz jutnak. A gyűjtött pontokból a diákok a PontBoltban található ajándékok közül válogathatnak. Idén februártól a Máltai Szeretetszolgálat által meghatározott jótékony célokra is felajánlhatják pontjaik egy részét. A SegítsVelem - Adni jó! kezdeményezés keretében minden pont számít, a lényeg, hogy a gyerekek a játékos tanulás, a szelektív gyűjtés mellett megéljék, megtapasztalják az önzetlen támogatás örömét!

Az e-kütyü gyűjtés immáron fogalommá vált hazánkban, a bevezető kampány keretében egész márciusban akciós pontokkal jutalmazzák a gyűjtést, ezzel a kidobásra ítélt hulladékokért cserébe értékes ajándékokhoz, akár egy teljesen új e-kütyühöz is juthatnak a szorgos hulladékgyűjtő diákok.

További, iskolai szelektív gyűjtéssel kapcsolatos információkat a www.pontvelem.hu oldalon talál.

A PontVelem Okos Programban részt vevő diákok egy percig sem unatkoznak, folyamatosan okosodnak, óvják a környezetet, jótékonykodnak és szenzációs ajándékokkal gazdagodnak, mivel a program egész évben hívogató meglepetéseket tartogat számukra.

Forrás: kornyezetbarat.hulladekboltermek.hu