Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fenntarthatóbb alternatívát keresel? 50+ zero waste eszköz az élet minden területére

  • 2021. február 23.
  • Gyuri

Ha már elkezdtél ismerkedni a zero waste fogalmával, de valamiért még nem vágtál bele a hulladékmentes életmódba, akkor ez a cikk biztosan segíteni fog neked, hiszen mutatunk több mint 50 olyan eszközt – kezdve a konyhától a fürdőszobán át az irodaszerekig – amelyeknek létezik környezetbarát és hulladékszegény alternatívája.

Persze joggal adódik a kérdés, hogy „de ez mennyibe fog nekem kerülni?”

Nem mondjuk, hogy a környezetbarát termékek sosem lesznek adott pillanatban drágábbak. Természetesen vannak olyan eszközök, amelyek többe kerülnek, mint az egyszer használatos társaik. Ilyen például a fém borotva, vagy a menstruációs kehely.

 
A Hulladékmentes.hu zero waste webáruházban történő vásárlás esetén 5% kedvezmény vehető igénybe a "humusz" kuponkód használatával!

 

Azonban, ha jobban belegondolsz: valóban drágább? Megfelelő használat mellett a borotvát évtizedekig használhatod; míg az intimkelyhet akár 10 évig is. Ha fejben gyorsan végigpörgeted a matekot, hamar rájöhetsz, hogy melyik opció pénztárcakímélőbb.

 

Ez egy befektetés: eleinte igen, lesz, hogy ezt-azt drágábban szerzel be, mint korábban, de hosszú távon spórolni fogsz velük.

 

A cikk folytatásában a következő kategóriákba sorolt zero waste termékekről lehet olvasni: konyhai, fürdőszobai eszközök, arcápolás és sminkelés, kisállatok, ajándék, szórakozás, iroda.

 

A cikk folytatása a hulladekmentes.hu oldalon olvasható IDE kattintva.