Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elindult a Humusz Szövetség Erasmus+ projektje

  • 2020. május 07.
  • Gyuri

2020. február elején találkozott először személyesen a Plastic Free Heroes c. Erasmus+ projektben részt vevő nemzetközi szakértő gárda - a munka azóta is folyik.

Elindult a Humusz Szövetség Erasmus+ projektje

A Humusz Szövetség partnerként kapcsolódott be a "Plastic free Heroes - 21. századi kompetenciák fejlesztése kutatásalapú tanuláson és társadalmi aktivitáson keresztül" című Erasmus+ projektbe.

 A Humusz mellett a nemzetközi csapatot erősíti

  • egy német egyetem, a Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg innovációs és képzési intézete,
  • egy görög non-profit kutatóitézet, a Stimmuli for social change,
  • a ciprusi Center for Social Innovation, amelynek elsődleges profilja szintén a kutatás-fejlesztés,
  • valamint romániai és görög középiskolák, a Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Galati és a Geniko Lykeio Assirou.

 A nagyszabású, 2,5 éves projekt célja, hogy innovatív, 21. századi módszerekkel és eszközökkel segítsük a műanyagokkal kapcsolatos ismeretek átadását, a középiskolai környezeti nevelési munkát.

A 2020. február 5-6-án tartott projektindító megbeszélésen a partnerség tagjainak alkalmuk volt személyesen is megismerni egymást. A találkozón a projekt koordinációáért felelős Institut für Lern-Innovation munkatársai vezetésével a résztvevők átbeszélték a projekt céljait, az egyes partnerek szerepét a projektben, a megvalósítandó végtermékeket, valamint a disszeminációs terveket is.

 Elindult a Humusz Szövetség Erasmus+ projektje

A projekt során a Humusz Szövetség szoros együttműködésben dolgozik majd számos magyar középiskolával is, hogy a tanárok és diákok igényeinek leginkább megfelelő képzési anyagok jöhessenek létre.

Ennek megfelelően első lépésként (a projekt mind az öt országában) felmérés készül a környezeti nevelés aktuális helyzetéről.

A felmérésben középiskolásokat tanító pedagógusok és 14-18 év közötti diákok véleményére vagyunk kíváncsiak.

 

Tanár és diák olvasóinkat kérjük, hogy segítsék a munkánkat a kérdőív kitöltésével. A kitöltés kb. 6-10 percet vesz igénybe. Köszönjük! :)

Tanári verzió: https://forms.gle/m5PtVNv2SNs8ZV7V7

Diák verzió: https://forms.gle/2Kr2c9u37YJgcGPe9

 

A projekttel kapcsolatos hírekről honlapunkon, közösségi médiás felületeinken, és a hamarosan elkészülő projekthonlapon is tájékozódhattok majd.

Aki szeretne jobban bevonódni a programba, például a tananyag és a módszertan fejlesztésébe, kérjük keresse Merza Péter (peter[kukac]humusz.hu) vagy Szabó György (gyorgy[kukac]humusz.hu) kollégánkat! 

 

Elindult a Humusz Szövetség Erasmus+ projektje