Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladék Históriák - klímanó történeteket

  • 2014. április 16.
  • Ressinka Agnes

A Hulladék Históriák - klímanó történeteket 5-12 éves gyerekeknek és szüleiknek ajánljuk. A könyv a mese nyelvén szól a gyerekekhez a szelektív hulladékgyűjtésről, mindennapos kalanddá téve egy egyébként kötelességszagú viselkedést.

"Mindennek, ami itt a Földön létezik, van egy kis manója, ami mindent tud a saját rábízott feladatáról" Ez az alapgondolata annak a pedagógiai módszernek, amellyel bonyolultnak tűnő, összetett folyamatokat "bírhatunk szóra", amely által könnyen átadható a napjainkban egyre szükségesebbé váló magatartásforma.

Így születtek meg a szelektív hulladékanyagokat gyűjtő és újrahasznosító manók,(klímanók) akik kalandjaik során mesélnek a gyerekeknek arról a világról, ahol a szemét alapanyaggá, hulladékká válik, ahol a Földünk egyre tisztább és szebb... Papír Apó, Pille Panni, Komposzt Karcsi, Fém Frici, Üveg Néne, Fiola Fióna és Klímanó Kapitány mindennapos kalandjába kapcsolódhat be az olvasó, szülő és gyerkőc egyaránt.


A könyv írója és illusztrátora: Bálint Mariann, pedagógus és illusztrátor

Oldalszám: 68

Kötés: puhakötés

Papír: 100% újrahasznosított papír

Melléklet: matricás oldal a klímanókkal

Ára: 2500Ft (szállítási, csomagolási költséget tartalmazza az ár)

(20 példányszám felett az árból kedvezményt adunk!)

Megrendelhető: www.lucifairyworks.com oldalon, a webshopban, vagy az alábbi elérhetőségen: email: mariannbalint.illustrator@gmail.com

 

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

http://www.ofi.hu/okoiskola/hirlevel