Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

6. Gyerek ARC pályázat

  • 2013. március 29.
  • Pauló Gergő

Melyik gyerek ne örülne, ha viszontlátná rajzát óriás méretűre nagyítva a Millenáris parkban? Kedves felnőttek! Szóljatok a gyerekeknek, hogy már lehet pályázni a 6. Gyerek ARC-ra! HURRÁ, UTAZUNK! Tervezz biztonságos utakat és járműveket! A pályázatok leadási határideje: 2013. április 30.

Pályázati téma 6-9 éveseknek

Kedves Földlakó Barátaim!A mi bolygónkon, a Xenoron tejesen féktelenné vált a forgalom az elmúlt években. Egyik összetett szemem sír, a másik nevet. Örülök, mert végre távoli planétákra is elutazhatok a családommal és remélem, már nem kell sokat várnom arra, hogy kedvenc bolygómra, a Földre is eljussak. Ám szomorú is vagyok, mert a felgyorsult tempó miatt sajnálatos módon a balesetek száma is növekedett, ezért azt vettem a fejembe, hogy jó példák után kutatva, körülnézek az Univerzumban.

Bizonyára a Földön épp akkora változáson megy keresztül a közlekedés, mint nálunk. Drága Barátaim, Ti a Földön hogyan közlekedtek biztonságosan? Tervezzetek biztonságos utakat, biztonságos járműveket – gondoljatok akár személyszállításra, közösségi közlekedésre vagy teherszállításra! Szívesen látnék olyan alkotásokat is, amelyeken szemet gyönyörködtető járművek, meseszéppé varázsolt városi vagy vidéki utak, terek terveit mutatjátok be.

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon! Pályázzatok!

Alkossatok A4-es formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldjétek el pályaműveiteket az ARC-nak! Izgatottan várom ötleteiteket!

Szeretettel ölel barátotok, BIOX!

Pályázati téma 10-14 éveseknek

Görkorizol? Rollerezel? Bicajozol? Autózol? A közösségi közlekedést veszed igénybe leggyakrabban? Bizonyára megfigyelted közlekedés közben az utastársaidat, a járművek felszereltségét, az utak, úthálózatok minőségét. Legyél kritikus! Mit tartasz hiányosságnak, kevéssé biztonságosnak a közlekedésben? És hogyan oldanád meg a problémát?

Ötletedből készíts plakátot a biztonságos közlekedésért! Válaszd ki a számodra legérdekesebb területet a témán belül (személygépkocsi, motor, kerékpár, görkori, vasúti közlekedés, autóbusz, troli, metró, stb.), hívd fel az emberek figyelmét az általad megfogalmazott problémára! Fejezd ki üzeneted szövegesen egy frappáns szlogennel, valamint képi nyelven!

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon! Pályázzatok!

Alkossatok A4-es, FEKVŐ formátumú lapra tetszőleges technikával, és küldjétek el pályaműveiteket az ARC-nak!

A pályázat beérkezési határideje: 2013. április 30. (kedd)

További információk és forrás: palyazatok.org