Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak a csapvíz!

  • 2019. szeptember 05.
  • PKata

Egyre több vendéglátóhely, cukrászda, étterem csatlakozik a tavaly indított csapvizet népszerűsítő kampányhoz. A cél, hogy egyre több ember fogyasszon egészséges, bárki számára elérhető csapvizet, különösen a nyári időszakban. A csapvíz fogyasztásával ráadásul a környezetünket is kíméljük, hiszen szemben a palackozott vizekkel itt nem keletkezik műanyag hulladék.

 

„Csak a csapvíz” logóval ellátott poharakban szolgálják fel a kávé mellé a csapvizet a vendégeknek, például egy siófoki cukrászdában. A poharak a vendégek kérésére újratölthetők, természetesen csapvízzel. A vendéglátóhelyen már nyitás óta adnak vizet a kávé mellé, így természetes volt, mikor megkeresték őket hogy, csatlakoznak a kampányhoz.

Az, hogy a DRV most felkarolta a kávézókat, illetve picit a csapvizet, mi meg nagyon szívesen csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez. Fontos az egészséges életmód miatt, illetve, hogy minél több vizet fogyasszanak az emberek- mondta Marci Mariann, a siófoki Marcipán cukrászda tulajdonosa. A vendégek többsége is örömmel fogadta a kezdeményezést, sőt sokan otthon is csapvizet isznak. Az elmúlt egy évben a DRV Zrt felhívásához már 23 vendéglátó egység csatlakozott.

A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszerek közé tartozik Magyarországon, környezetkímélő tulajdonsága vitathatatlan, hiszen nem termelünk vele műanyag hulladékot és nagyon fontos, hogy gazdaságos hiszen jóval olcsóbb, mint a palackos vizeket megvásárolni - fogalmazott a DRV Zrt. szóvivője, Lakatos Edina.

Az együttműködés keretben ezek az üzletek összesen 500 darab ilyen logóval ellátott poharat kaptak, amelyekben felszolgálják kísérőként a kávé mellé a csapvizet.

 

Forrás: https://hirtv.hu/