Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bicikli húzza Brüsszelből Budapestre a kerekeken guruló ökocímkés bemutatótermet

  • 2022. augusztus 30.
  • Viktor
Szerző: 
Viktor

Az uniós ökocímke harmincadik születésnapja alkalmából létrehozott, Brüsszelből induló és 3 hónapos európai körútját követően oda visszatérő, kerekeken guruló vándorkiállítás célja, hogy az uniós ökocímkével ellátott termékeket és szolgáltatásokat bemutatva és az ökocímkéhez kapcsolható környezettudatos elveket közvetítve elősegítse a körforgásos, minél kevesebb környezetszennyező anyag kibocsátásával működő gazdaságot, valamint a minél zöldebb Európa kialakulását. Hogy Magyarországon hol lehet megtekinteni, azt az alábbiakban mutatja be az alábbi írás.

A júniust a belga fővárosban töltő ’Showroom on Wheels’, azaz az európai ökocímke első 30 évének eredményeit bemutató mozgó kiállítóterem 2022.szeptember 2-án érkezik Budapestre, és 2022.09.10-ig lesz Magyarországon. Időközben meglátogat egy tucatnyi német és észt nagyvárost, majd októberben részt vesz a luxemburgi klíma expón, hogy útját zárva október 13-án a brüsszeli ökocímke világnap és a belga ökocímkés termékek és szolgáltatások napjának egyik attrakciója lehessen.  

Budapest, Bábolna és Szeged az a három magyarországi település, ahol a guruló kiállítóteremmel találkozhattok.

Ha érdekel a fenntartható fejlődés és az azt szolgáló vállalati kultúra kérdései és kíváncsi vagy az ökocímkés kiállítóteremre, látogass el 2022. szeptember 6-án a portfolio.hu gazdasági folyóirat által a budapesti Marriott szállóba szervezett Sustainable World 2022 - a jövő vállalata című konferenciára!

A rendezvény legfőbb célja, hogy a legelsők tapasztalatait bemutatva szolgáljon támaszként azoknak a vállalkozásoknak , amelyek a fenntarthatóság előnyeit hatékonyság növelésére vagy versenyelőnyre szeretnék fordítani, és deklarált céljuk a stabil, jövőbe mutató és egyben fenntartható üzletmenet. A konferencián az ökocímke elmúlt 30 évének eredményei és üzenetei mellett a zöld finanszírozási lehetőségek, az előremutató befektetési döntések, az ESG megfelelés, az EU-s fenntarthatósági keretrendszer és a megújuló energia, valamint a zöld közlekedés is kiemelt figyelmet kap, ráadásul az előadók bemutatják majd a munkavállalók és fogyasztók által generált új vállalati stratégiákat is.

A bicikli által vontatott kiállítóteremmel egyebek mellett a szeptember 8-a és 10-e között zajló Bábolnai Gazdanapokon is lehet majd találkozni. 

A további budapesti és vidéki helyszínekről majd a www.okocimke.hu weboldalunkon és a facebook.com/okocimke, valamint az instagram.com/okocimke közésségi oldalakon tájékozódhatsz.

Forrás: okocimke.hu